"Delfi" lasītājs Uldis novērojis, ka remontdarbu laikā Rīgā, Mūkusalas aplī veidojas sastrēgumi neatbilstoši izvietoto ceļa zīmju dēļ.

Ulda ieskatā šobrīd remontdarbu vietā izvietotās zīmes ir nepietiekamā skaitā. "Kā jau ierasts mūsu valstī, brīdinošās zīmes saliktas tikai pirms paša remonta vietas," secinājis aculiecinieks.

Mūkusalas apli viņš raksturo kā satiksmei sarežģītu vietu arī apstākļos, kad nenotiek ceļa pārbūve. Galvenokārt tamdēļ, ka Latvijā autovadītāji ieraduši aplī pārvietoties pa pirmo joslu, neizmantojot otro un trešo joslu. Šī autovadīšanas stila dēļ pašlaik Mūkusalas aplī, kur pirmā josla ir slēgta remontdarbu dēļ, veidojas sastrēgumi.

"Rodas reāli liels sastrēgums. No Bauskas ielas divām joslām jātiek aplī uz otro un trešo joslu, kas pat ikdienā ir grūti. Mulsumu raisa pa apli braucošie, kas cenšas pārkārtoties, ieraugot zīmi – tas ir pēdējā brīdī," klāsta autovadītājs. Viņaprāt, jau no Bauskas ielas puses, iebraucot aplī, būtu bijis jāizvieto uz 30 kilometriem stundā ātrumu ierobežojošā zīme. "Tad divas joslas saplūstu vienā, proti, un autovadītāji aplī iebrauktu tikai pa vienu joslu," pārliecināts lasītājs.

Ātruma ierobežojumi, Uldaprāt, nepieciešami arī izbraucot no Mūkusalas apļa pirms pagrieziena Bauskas virzienā, savukārt apļa joslas būtu jasadala tā, lai no labās malējās varētu izgriezties tikai pa labi, bet vidējā piekļautos trešajai joslai. "Abas plūsmas tad netraucēti varētu iegriezties aplī un turpināt ceļu. Remonta zonā auto plūsma ritētu pa vecam, lai vajadzības gadījumā var izgriezties uz "Neste" benzīntanku," teic autovadītājs.

Rīgas domes Satiksmes departamentā autovadītājus aicina būt iecietīgiem, kā arī pēc iespējas pārplānot ikdienas maršrutus, lai izvairītos no remontdarbu skartajām ielām. Autovadītājiem jāņem vērā, ka intensīvas satiksmes apstākļos pilsētas maģistrālajā ielā ceļu pārbūvi veikt bez satiksmes ierobežojumiem un apgrūtinājumiem nav iespējams, akcentē Rīgas domē.

"Darbu vieta Mūkusalas ielas rotācijas aplī aprīkota atbilstoši prasībām, ko nosaka Ministru kabineta noteikumi. Tomēr speciālisti izvērtēs šī brīža satiksmes organizāciju Mūkusalas ielas rotācijas aplī un tam piegulošajās ielās un iespēju robežās veiks satiksmes organizācijas uzlabojumus būvdarbu laikā," solījumu pauž Satiksmes departamenta sabiedrisko attiecību komunikācijas speciāliste Una Ahuna-Ozola.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!