Foto: DELFI Aculiecinieks
Pie portāla "Delfi" vērsies satraukts aculiecinieks Mārtiņš, kurš otrdien, 28. augustā, Rīgā, apmeklējot Purvciema tirgu, novērojis pašvaldības policistus izrakstām sodu sirmai melleņu tirgotājai. Rīgas pašvaldības policija (RPP) Mārtiņa aizdomas gaisina, norādot, ka pensionāre informēta par tirgošanās atļaujas iegūšanas iespējām.

Aculiecinieks Mārtiņš savā vēstulē portālam "Delfi" atzīstas, ka īsti nezina, par ko sirmajai kundzei sods tika izrakstīts, taču viņam radās iespaids, ka pensionārei nav bijis vajadzīgās atļaujas, lai tirgotu ogas. "Protams, ir saprotams, ka likums visiem ir viens un tas ir jāievēro, bet, manuprāt, šī nu ir tā situācija, kad policistiem būtu "jāieslēdz" cilvēciskais faktors un jāpiever acis uz ko šādu," atzīmē aculiecinieks.

Viņu skumdina Latvijas sirmgalvju mazās pensijas un cīņa par izdzīvošanu, cenšoties apmaksāt ikdienas rēķinus. Mārtiņš uzskata, ka pensionāres, kuras Purvciema tirgū pārdod ogas, nenomaksājot nodokli, valstij neskādē.

RPP pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" skaidro, ka par situāciju Purvciema tirgū un vēl dažās citās Rīgas tirdzniecības vietās Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijā saņemtas sūdzības no tirgotājiem, kuri godprātīgi iegādājas atļaujas, kamēr citi šo prasību ignorē.

Sadovskis atzīmē, ka lielākā daļa pensionāru iegādājas atļaujas, bet pēc tam tirgojoties pamana, ka citi pensionāri šādas atļaujas nav saņēmuši, tādēļ viņi izsaka savas pretenzijas izpilddirekcijā, kurā paši tās iegādājušies.

"Arī attēlā redzamajā situācijā RPP darbinieki konstatēja, ka trim tirgotājām atļaujas nav iegādātas. Šajā gadījumā kārtības sargi ar kundzēm veica profilaktiska rakstura pārrunas.

Sods nevienai no tirgotājām netika piemērots, bet tā vietā policisti pastāstīja, kur un kā iespējams iegādāties atļaujas. Tāpat kundzēm atbildēts arī uz citiem interesējošajiem jautājumiem," norāda RPP pārstāvis.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!