Foto: DELFI Aculiecinieks
Aculiecinieks Valters otrdien, 28. augustā, novērojis, ka Rīgas teritorijā, Daugavas kreisā krasta pietekā, Hapaka grāvī, gājis bojā simtiem zivju.

"Konstatēju, ka manā bērnības upītē - Rātsupītē [Hapaka grāvī] masveidā gājušas bojā zivis. Simtiem beigtu asaru, raudu, ruduļu un līdaku. Rātsupītes ūdens šodien ir iekrāsojies brūnā krāsā, dažviet ūdens krāsa ir melna. Ūdens nelabi smako," stāsta Valters. Viņš arīdzan pieļauj, ka šāda nelaime notikusi, upes ekosistēmā iejaucoties cilvēkam. "Žēl, ka vēl vienā Rīgas pilsētas robežās esošā mazupītē ar cilvēka rokām ir iznīcinātas zivis," sašutumu pauž aculiecinieks.

Valsts vides dienesta (VVD) pārstāve Maruta Bukleviča atzīst, ka identiska situācija kā Hapaka grāvī vērojama daudzās ūdenstilpēs, jo ilgstošajā sausuma periodā ir kritiski pazeminājies ūdens līmenis, kā arī samazinājies skābekļa daudzums tajās. Tieši šie arī ir galvenie iemesli zivju bojāejai Hapaka grāvī, pauž Bukleviča.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!