Ceturtdien īsi pēc pulksten 12 Rīgā lidojam pāri Daugavai redzēti vairāki "Black Hawk" helikopteri, ziņo "Delfi" aculiecinieki.

Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta pārstāve Sandra Brāle portālam "Delfi" pastāstīja, ka ceturtdien virs Rīgas notika helikopteru UH-60 "Black Hawk" treniņlidojumi, kas notiek regulāri. Treniņlidojumu veica helikopteri, kuri Latvijā atrodas ASV operācijas "Atlantic Resolve" ietvaros.

Brāle informēja, ka jau no nākamās nedēļas helikopteri UH-60 "Black Hawk" piedalīsies lielākajās militārajās mācībās kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas - "Namejs 2018", kuras notiks no 20. augustā līdz 2. septembrim visā Latvijā.

Operācijas “Atlantic Resolve” rotācijas ietvaros, lai stiprinātu reģionālo drošību un demonstrētu ASV klātbūtni reģionā, Latvijā izvietoti vairāk nekā 70 karavīru no ASV 4. kaujas aviācijas brigādes 4. aviācijas pulka 3. bataljona, kas ar piecu helikopteru UH-60 “Black Hawk” atbalstu pilda dienesta pienākumus Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē.

ASV karavīri regulāri trenējas kopā ar Nacionālo bruņoto spēku un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas karavīriem, kā arī piedalīās militārajās mācībās. Plānots, ka šī rotācija Latvijā uzturēsies deviņus mēnešus, skaidroja Brāle.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014. gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV sāka mācību operāciju „Atlantic Resolve”. Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operācija ir izvērsta arī Rumānijā un Bulgārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!