Foto: DELFI Aculiecinieks
Piektdien, 10. augustā, Jelgavas padomju laiku automašīnu muzejs svinēja piecgadi. Jubileju kolekcijas īpašnieki "Anru motors" atzīmēja jaunajās, muzeja paplašinātajās telpās Garozas ielā 15a. Notikumu fotogrāfijās iemūžinājis "Delfi" lasītājs Boriss Zaezerskis.

"Vēl daudzi atminas, kā pa ielām "skrēja" "Čaika", "Volga", "Žigulis", "Gaz", "Moskvič", Jelgavas "RAF" un citas automašīnas.

Daudzas padomju automobiļu markas beidz eksistēt līdz ar komunisma krišanu un Padomju savienības sabrukumu. Daļa automašīnu zīmolu padomju laikmetu pārdzīvojušas līdz mūsdienām. Padomju auto popularitāte šobrīd pieaugusi. Modeļiem ir kolekcionēšanas un vēsturiska vērtība," spriež Zaezerskis.

"Delfi" vēstīja, ka vēsturisko spēkratu privāto kolekciju publiskai apskatei SIA "Anru Motors" atklāja 2013. gada augustā. Kolekcijā ietilpst dažādas ZAZ, VAZ un GAZ automašīnas, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma komercdirektors Andris Bugnēvics. Privātajā kolekcijā ir padomju laika vieglais transports, kuru uzņēmumā paši ir atjaunojuši, iepriekš šos spēkratus uzmeklējot un nopērkot.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!