Foto: DELFI Aculiecinieks
8. augustā pie tirdzniecības centra "Mols" Rīgā iemūžināt invalīdu stāvvietā pa divām iezīmētajām vietām novietots kāds "BMW X6" markas automobilis, ziņo aculiecinieks.

"Jo dārgāks auto, jo sliktāk ar veselību?" ironizē lasītājs.

Rīgas pašvaldības policijas galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis iepriekš portālam "Delfi" skaidroja, ka pat gadījumos, ja automašīnas vadītājam ir invalīda apliecība, auto stāvvietā jānovieto korekti. Savukārt, ja invalīdu stāvvietā novietotajam spēkratam aiz vējstikla nav redzama invalīdu stāvvietas karte, par to pārkāpējam pienākas 55 eiro naudas sods. "Jāpiebilst, ka, ja šādus attēlus iesūt policijai, tajos jābūt redzamam, ka tiešām aiz vējstikla nav attiecīgās atļaujas," pauda Sadovskis.

Savukārt kāds cits lasītājs Ogrē invalīdu stāvvietā nofilmējis šķērsām pāri iezīmētajai vietai novietotu "Mercedes Benz" spēkratu.

"Apliecība logā bija. Bet spriediet paši, cik gan cilvēks ir liels invalīds, ja jāstājas pa divām invalīdu vietām, nevar paiet liekus piecus metrus no tukšas autostāvvietas," par novēroto teic aculiecinieks.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!