Foto: LETA
Pirmdien, 30. jūlijā, pasažierus, kas mājup bija devušies ar pēdējo vilciena reisu Rīga – Saulkrasti pulksten 23.27, pārsteidza paziņojums, ka posmā no Lilastes līdz Saulkrastiem vilciens atcelts, ziņo Natālija.

"Pasažieriem netika nodrošināts cits vilciens. Kā tas iespējams, ka cilvēkiem pašiem jādomā, kā no Lilastes nokļūt galamērķī un ko šādā situācijā būtu darījušas māmiņas ar bērniem vai cilvēki ar kustību traucējumiem?" neizpratnē Natālija, piebilstot, ne jau pirmo reizi vilcieni nenokļūst galamērķī. Rodoties jautājums, cik gan reizes dienā pārbauda sastāvu tehnisko stāvokli?

Foto: DELFI Aculiecinieks

Vilciens posmā Lilaste – Saulkrasti 30. jūlijā atcelts tehnisku iemeslu dēļ, portālam "Delfi" apstiprina AS "Pasažieru vilciena" sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Egons Ālers. Uzņēmumā pieļauj, ka notika kontakttīkla bojājums, kā dēļ vilciens kustību nevarēja turpināt.

Tā kā sabiedriskie autobusi konkrētajā posmā no Lilastes līdz Saulkrastiem vēlajā vakara stundā nebija pieejami, "Pasažieru vilciens" bija nolēmis visus 16 reisa braucējus galamērķī nogādāt ar vieglajām automašīnām. Tiesa, autotransporta ierašanās brīdī pasažieri mājās bija nonākuši pašu spēkiem, stāsta Ālers.

Patlaban notiekot rūpīga vilciena apstāšanās iemeslu izvērtēšana, ko veic "Latvijas Dzelzceļš" sadarbojoties ar "Pasažieru vilcienu" un institūcijām, kas izmeklē šādus gadījumus.

"Statistika par aizvadīto gadu liecina, ka reisi galamērķī nonākuši ar 98,58% precizitāti, bet atcelto reisu skaits ir zem procenta desmitdaļas. Šobrīd nekas neliecina, ka šīgada statistika būtiski atšķirsies," teic Ālers. Līdz šim vilcieni galvenokārt atcelti bojājumu infrastruktūrā dēļ, kā, piemēram, kontakttīklā vai sliedēs.

Visi reisa Rīga – Saulkrasti pasažieri, kas 30. jūlijā bija iegādājušies biļetes, lai nokļūtu līdz galamērķim, aicināti tām tērēto naudu atgūt, biļetes nododot vai nu vietā, kur iegādātas, vai arī Rīgas Centrālajā stacijā, "Pasažieru vilciena" informācijas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!