Foto: Ilmārs Znotiņš, Vil Muhametshin
Dziesmu svētku laikā Daugavas stadionā Ivars iegādājās Sadziedāšanās dziesmu grāmatu par pieciem eiro, bet par pirkumu nesaņēma čeku, vīrietis sašutis raksta portālam "Delfi". Valsts ieņēmumu dienestā (VID) skaidro, ka viss ir likumīgi.

"Dziesmu un deju svētkos Daugavas stadionā nopirku Sadziedāšanās nakts grāmatu par pieciem eiro. Cilvēki, kuri grāmatas pārdod, par čekiem neko nav dzirdējuši. Bizness iet uz "urrā", bet par nodokļiem visiem nospļauties," sarūgtināts portālam "Delfi" raksta Ivars.

"Veicot sākotnējo nopirkto grāmatu un kases aparāta konkrētās dienas Z atskaiti, grāmatas pārdevējs ir secinājis, ka pārdoto grāmatu skaits atbilst atskaitē minētajai informācijai. Visticamāk, Sadziedāšanās nakts grāmatas pircējs vienkārši nav pagaidījis savu čeku, jo tirdzniecība Suvenīru teltī notika ļoti intensīvi," portālu "Delfi" informē XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Tāpat viņa aicina grāmatas pircēju vērsties ar rakstisku iesniegumu, rakstot "pasts@lnkc.gov.lv".

Savukārt VID portālam "Delfi" skaidro, ka normatīvajos aktos par kases aparātu lietošanu ir noteikti atsevišķi gadījumi, kuros pārdevējs, saņemot samaksu par darījumiem, drīkst nelietot kases aparātu.

VID atklāj, ka Ministru kabineta noteikumi paredz: "par dievnamu, kultūras iestāžu, botānisko un zooloģisko dārzu, rezervātu, brīvdabas objektu un izklaides iestudējumu darbībai raksturīgu priekšmetu, piemēram, programmu, brošūru, atklātņu, grāmatu, suvenīru, rituāla priekšmetu, pārdošanu to apmeklējumu laikā, drīkst nelietot kases aparātus."

"Tādējādi, ja Dziesmu un deju svētku pasākumu laikā tiek pārdotas Dziesmu un deju svētku Sadziedāšanās nakts grāmatas, tad, saņemot samaksu par darījumu, atļauts nelietot kases aparātu, hibrīda kases aparātu vai kases sistēmu un pēc pircēja pieprasījuma izsniegt Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētu kvīti," informē VID.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!