Sestdien, 7. jūlijā, tehniskas problēmas piemeklējušas Mežaparka estrādi, kur norisinājās ģenerālmēģinājums Dziesmu un deju svētku koncertam "Zvaigžņu ceļš" – tur sieviešu labierīcībās sākuši pludot podi un izlietnes. Dziesmu svētku pārstāvji un organizatori tikmēr norāda, ka ķibele jau ir novērsta.

Kā ziņo "Delfi" aculiecinieks Kristiāns, tad "jaunizbūvētajās tualetēs zem tribīnēm bija novērojama katastrofāla situācija."

"Sieviešu tualetēs bija pārplūduši gandrīz visi podi un izlietnes – kanalizācija sāka pārplūst un ūdens sāka nākt pretējā virzienā – pat no dažiem podiem skalojās augšā izkārnījumi," piebilst koncerta apmeklētājs,"kā teica mana sieva, kas uzņēma šos video, tualetēs darījās trakas lietas!"

Tiesa, "Delfi" aculiecinieks uzteic tehnisko darbinieku ātro rīcību, kuri spējuši risināt radušos situāciju. "Estrādes tualešu darbinieki gan neapmulsa un aicināja dāmas izmantot vīriešu tualetes, ko sievietes neizbēgami bija spiestas darīt," raksta Kristiāns. Viņš vēlāk konstatējis, ka sieviešu labierīcības noslēgtas ar sarkanu lentu.

"Situācija bija stipri neomulīga, īpaši zinot cik daudz estrādē ir investēts mūsu nodokļu maksātāju naudas, samaksāts par biļetēm 30 eiro, bet vēl ģenerālmēģinājumā ir novērojamas šādas situācijas, kas skāra ikvienu ikvienu no apmēram 20 00 sievietēm, kam četru stundu ilgā koncerta laikā bija nepieciešams apmeklēt labierīcības (vīriešu). Ceram, ka šodien viss būs kārtībā un viss izdosies izcili!" raksta Kristiāns.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļeva, problēma tika fiksēta un nekavējoties svētku rīkotājs griezās pie Rīgas domei piederošā uzņēmuma SIA "Rīgas Meži".

SIA "Rīgas Meži" pārstāvis Edgars Vaikulis sarunā ar portālu "Delfi" atzina, ka viņu rīcībā objekts ir tikai dažas dienas, tāpēc iepriekš tajā tik liels cilvēku daudzums nav uzņemts.

Sestdien savā ziņā tika pārbaudīta kanalizācijas un ūdens sistēmas kapacitāte, skaidro Vaikulis. Pagaidām gan tehniskās ķibeles ir novērstas, kā arī svētdienas noslēguma pasākumā labierīcības uzraudzīs "Rīgas Ūdens" darbinieki, kuri būs gatavi risināt radušās problēmas.

"Pagaidām nekādas garantijas nevaram uzņemties. Darīsim no savas puses visu iespējamo, lai viss svētdien funkcionētu kā iespējams," uzsver Vaikulis, kurš atklāja, ka sestdienas pasākumā viņi saskārušies arī ar ļaunprātīgu rīcību, jo cilvēki bija nosprostojuši kanalizācijas sistēmu.

"Delfi Aculiecinieks" aicina lasītājus, kā dalībniekus, tā arī skatītājus, pavēstīt par saviem iespaidiem Dziesmu un deju svētkos. Vai pietiekami labas pusdienas? Vai apmierinošs mēģinājumu grafiks? Bet varbūt Dziesmu svētki rada iespēju satikt kādu sen neredzētu draugu?

Pastāsti par savu pieredzi Dziesmu un deju svētkos, stāstu pievienojot ar speciālo pogu šeit vai arī sūti uz aculiecinieks@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!