Foto: DELFI Aculiecinieks
Stipru vilšanos 4. jūlija rītā, mērojot ceļu no Dubultiem līdz Mellužiem, piedzīvojusi kāda "Delfi" lasītaja, kura apgalvo, ka šoferis viņai atteicies izsniegt biļeti. Beigu beigās, kad tas noticis, brauciens izrādījies lētāks, nekā viņa bija samaksājusi.

Pirms iekāpšanas maršruta mikroautobusā, sieviete vadītājam bija vaicājusi, cik maksā brauciens līdz Mellužiem. Šoferis sacījis, ka vienu eiro. "Iesēdos mikriņā, iedevu divus eiro. Man izdeva atlikumu. Gaidīju biļeti, bet vadītājs pret mani pagriezās un kategoriski paziņoja, ka biļetes nebūs," sašutumu neslēpj lasītāja. Vaicāts, kādēļ biļeti neizsniegs, šoferis skaidrojis, ka brauciens ar biļeti maksāšot 1,15 eiro.

"Es viņam atgādināju, ka pirms iekāpšanas biju prasījusi brauciena cenu," notikumu virzību atstāsta aculieciniece. Nākamajā pieturā šoferis apturējis un centies sievieti izsēdināt. Tomēr viņa uzstājusi, ka bez biļetes no spēkrata ārā nekāpšot. Vadītājs gan centies viņu atrunāt, taču beigu beigās biļeti izsniedzis. "Un biļetē cena par braucienu nav ne 1,15, ne arī viens eiro, bet 90 centi!!! Saņēmu desmit centu atlikumu pateicu, ka šoferim nav kauna," teic sieviete.

Viņa nonākusi pie secinājuma, ka autobusa šoferis nekaunīgi uz pasažieru rēķina pelna sev naudu. Sieviete arī cer, ka "Liepājas autobusu parka" vadība iepazīsies ar šo gadījumu un izdarīs savus secinājumus.

"Liepājas autobusu parks" valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns pauž pateicību par pasažieres sniegto informāciju. Pieprasot skaidrojumu no vadītāja, uzņēmums uzzinājis, ka šoferis kļūdījās ar tarifu zonu. Pasažierei izkāpt viņš neesot licis.

"Ļoti atvainojamies par sagādātajām neērtībām. Aicinām pasažierus arī turpmāk ievērot sabiedriskā transporta lietošanas noteikumus – pieprasīt no vadītāja atbilstošu braukšanas biļeti," aicina Krongorns.

Neskaidrību, problēmu vai līdzīgu situāciju gadījumā pasažieri aicināti ziņot dispečeram pa tālruni 28344469 vai uz e-pastu info@lap.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!