Foto: DELFI Aculiecinieks
Reaģējot uz Dziesmu un deju svētku dalībnieku vilšanos par 1. jūlija pasākumu norisi un to, ka daudziem nācās palikt bez paredzētās maltītes, "Delfi" lasītāja un ilggadēja Dziesmu svētku dalībniece Velta ierosina alternatīvu ēdināšanas organizēšanu.

"Esmu piedalījusies daudzos Dziesmu svētkos un pieļauju, ka ļoti daudzi cilvēki nevar paspēt doties pēc maltītes, jo viņiem pēc mēģinājumiem vai koncertiem ir jāsteidz citās darīšanās," pauž Velta, kura piebilst, ka viņai pašai ir ļoti saspringts grafiks. Laika trūkuma dēļ viņa nevar atļauties stāvēt garajā rindā pēc ēdiena.

Viņa ierosina, ka tiem svētku dalībniekiem, kuriem nav iespēju saņemt savu maltīti, organizatori tā vietā varētu izsniegt kādu mazāku uzkodu, lai "nav gluži no kājām jākrīt nost". Piemēram, šokolādes tāfelīti vai riekstiņus. Šādi, Veltas ieskatā, varētu novērst, ka veidojas milzīgas rindas, kā arī nebūtu atkritumos jāizmet pārtika. Pusdienu izdali viņa mudina organizēt, izmantojot talonus.

"Ja varētu izvēlēties saņemt ēdienu vai uzkodu, tad dalībnieku apkalpošana būtu divreiz ātrāka. Tie, kuri gribētu siltu ēdienu, stāvētu rindā, bet pārējiem izdalītu uzkodu. Visi būtu apierināti, nevis sarūgtināti un vīlušies," pārliecināta Velta.

Portāls "Delfi" ziņoja, ka Dziesmu un Deju svētku atklāšanas gājiena aizkavēšanās dēļ svētdien, 1. jūlijā, atkritumos izmestas vairāk nekā 4000 dalībniekiem paredzētās ēdiena porcijas. Ēdiena izdalē radās pārtraukums, jo daļai ēdiena beidzās atbilstošā temperatūra un derīgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!