Sestdien, 30. jūnijā, Ventspils Piejūras dabas parkā avarējis mazbānītis, tā lokomotīvei ietriecoties vagonos, portālam "Delfi" ziņo aculiecinieki.

Mazbānīša avārijas iemesls ir sliežu pārmijas nenofiksēšanās, portālam "Delfi" notikušo skaidro Ventspils muzeja direktore Solvita Ūdre. Viņa arī piebilst, ka avārijas troksnis bijis lielāks nekā nodarītā skāde.

Negadījumā tehnika nav būtiski cietusi. Mazbānītis turpinās kursēt pa ierasto maršrutu. "Vilciens bija iebraucis Kalna stacijā, pasažieri bija izlaisti. Lokomatīve aizbrauca apgriezties, bet nenostrādāja pārmija. Vadītājs izmantoja visas bremzēšanas iespējas, taču 15 tonnas nav tik viegli apstādināmas," par notikušo teic Ūdre.

Arī iepriekš mazbānītim esot bijušas līdzīga rakstura tehniskas ķibeles. Kaut arī ar roku darbināmā šaursliežu dzelzceļa pārmija nav bojāta, gadās, ka tā nenostrādā. Muzejā sola rūpīgi izvērtēt notikušo, lai šādas situācijas neatkārtotos. "Mēs esam vienīgie, kas Austrumeiropā brauc ar šādu motoru. Bānīti sargājam un glabājam, jo tā ir vēsturiska relikvija," pauž Ūdre.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!