Foto: LETA
Pirmdien sociālajos tīklos publiskots video, kurā redzami atjaunošanas darbi Ogrē septembrī pārrautajam, vietējo iemīļotajam pontonu tiltam jeb gājēju laipai.

"Laipas būs! Ilgi gaidītās laipas 28. maijā tikušas ielaistas ūdenī un pirmo posmu aizlaidīs līdz īstajai laipu lokācijas vietai. 29. maijā turpināsies laipu transportēšana, savukārt 30. maijā konstrukcijas līdz galam savienos un laipas pār Ogres upi atkal būs atpakaļ uz ūdens," pie sava "Facebook" laika joslā publicētā video raksta "Ogres apriņķa ziņas".

Ogres novada pašvaldībā portālam "Delfi" apstiprina, ka 28. maijā uzsākti tilta atjaunošanas darbi. "Ogres novada pašvaldības aģentūra "Ogres namsaimnieks", kurai viena no pašvaldības deleģētajām funkcijām ir arī pašvaldības īpašuma uzturēšana, informē, ka laipas uzstādīšanu veic firma, kas to izgatavoja un uzstādīja – SIA "Top Marine"," portālam "Delfi" skaidro Ogres novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Nikolajs Sapožņikovs.

Pašvaldības pārstāvis informē, ka pagājušajā rudenī stipro lietavu dēļ, strauji ceļoties ūdens līmenim Ogres upē, laipa tika pārrauta. Demontētā laipa ziemas periodā glabājās PA "Ogres namsaimnieks", atklāj Sapožņikovs. "Lai uzstādītu laipu, abos upes krastos bija nepieciešams sakārtot laipas balstus, kas ledus iešanas laikā lielo ledus krāvumu spiediena dēļ tika deformēti," viņš papildina.

Vietējo domas par tilta atjaunošanu dalās. Kristīne portālam "Delfi" atklāj, ka gājēju laipas atjaunošana pilsētā esot tikai naudas izmešana. "To laipu pagājušajā gada pavasarī izveidoja Ogres dome, rudenī viņa sabruka. Es domāju, ka viņa vispār tika taisīta "uz ātro", netika izmantoti normāli materiāli," domā sieviete. Viņa papildina, ka laipa jau vasarā, pirms tās pārraušanas, manāmi ļodzījusies. "Manuprāt, nav jēgas no viņas atjaunošanas. Tā ir tikai lieka naudas izmešana, tāpat kā strūklaka Ogres centrā," viņa pauž.

"Delfi" uzrunātais Ogres iedzīvotājs Kristaps stāsta: "Tā jau tas tiltiņš ir smuks, tikai ceru, ka šogad viņu noņems laicīgāk nekā pagājušo gadu, lai ledus atkal viņu nepārrauj uz pusēm."

Video: Reinis Kauliņš

"Laipu uzstādīšanas galvenais arguments bija tūristu piesaiste. Man gan nav informācijas, cik daudz tūristu ir izdevies piesaistīt, bet skaidrs ir fakts, ka daudziem ogrēniešiem laipas vairāk saistās ar ironisko "aizpeldēšanu" drīz pēc to uzstādīšanas," ar portālu "Delfi" dalās Dmitrijs. Viņš uzskata, ka tilta būvniecība notika pārāk sasteigti un, iespējams, tāpēc to piemeklēja tāds liktenis. "Faktiski laipas nav pieejamas invalīdiem un vecākiem ar tikko dzimušiem bērniem - ar ratiņiem pa trepēm neuzbrauksi," vīrietis papildina.

Kā informē PA "Ogres namsaimnieks", pontonu laipas uzstādīšanas izmaksas ir 7800 eiro.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!