Foto: DELFI Aculiecinieks
Portāla "Delfi" uzticīgais lasītājs Leons Stiprais iesūtījis ļoti aizkustinošu reportāžu, kas veltīta visiem vecajiem cilvēkiem, kuri ikdienā nevar iziet no savas mājas, lai apskatītu dabas krāšņumu.

"Labestības dienas ietvaros notiek daudz patīkamu un pārsteidzošu lietu.

Arī manā ģimenē ir cilvēks, kam būtu vajadzīga palīdzība. Tikai atšķirība ir pretēji tai, par ko runā tagad. Mana vecā, mīļā Tukuma tante lēnām dziest. Aizgājis tik tālu, ka viņa nevar atļauties iziet uz ielas. Mazbērni ir tālu un atbraukt palīdzēt var reti . Pašam ar to veselību arī pašvaki. Tāpēc esot Tukumā cenšos pie viņas biežāk ieiet. Atnest kādu kārumu vai to, ko telefona sarunā viņa palūdz.

Es viņai varu tikai pastāstīt, ka ārā notiek pārsteidzošas lietas. It kā dabas māte gribētu pirms viņas aiziešanas pastāstīt, ka zemes klēpī viņu gaida vēl brīnišķīgākas lietas. Vai to, kā izskatās aizgājušo valstībā.

Jo mums visiem ir laiks atnākt. Ir laiks pavadīt aizejošos. Un pienāks laiks aiziet pašiem.

Tāpēc nolēmu safotografēt apkārt esošo skaistumu, ielādēt to klēpjdatorā, un parādīt to visu uz lielā ekrāna. Domāju, ka ir daudz vecu vai nevarīgu cilvēku, kas labprāt apskatītu dzeltenos pieneņu laukus. Kastaņu svecēm rotātos kokus un ziediem noklātos krūmus. Zaļās pļavas un košās puķes.

Tāpēc nosūtu to "Delfi Aculieciniekam". Tas paplašinās iespēju iepriecināt daudz vairāk vientuļu un iziet uz ielas nevarošus cilvēkus."

Tukums, 2018. gada 27. maijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!