Foto: DELFI Aculiecinieks
"Delfi" aculiecinieks Mihails Ignats turpina cītīgi sekot līdzi būvdarbiem Mežaparka lielajā estrādē, kā arī ir iesūtījis jaunas bildes, kuras uzņemtas no lidaparāta.

Fotogrāfijās var redzēt Mežaparka lielās estrādes tapšanas progresu, jo Mihails salīdzinājumam atsūtījis bildes, kas uzņemtas 5. maijā un 25. maijā.

" "AeroLatvia SIA" turpina sekot Latvijas aktualitātēm, arī Mežaparka lielās estrādes tapšanai. Piedāvājam ieskatam divas kārtējās fotofiksācijas," raksta "Delfi" aculiecinieks.

Jau vēstīts, ka Mežaparka Lielās estrādes pārbūves projekts tiek izstrādāts, ievērojot 2013. gadā Rīgas pašvaldībā apstiprināto kultūras un atpūtas parka Mežaparks lokālplānojumu. Ja šobrīd esošā svētku estrādes teritorijas platība ir 91 997 kvadrātmetri, tad 2018. gadā pēc pārbūves tā tiks palielināta līdz 146 430 kvadrātmetriem.

Uz 2018. gada Dziesmu svētkiem un valsts simtgadi estrāde būs tikai daļēji pārbūvēta, tai būs pagaidu papildu tribīnes dziedātājiem un lielāka skatītāju ietilpība, tomēr pamatā vizuālais izskats paliks tāds pats. Papildu būves pēc simtgades Dziesmusvētkiem tiks demontētas, B posms jeb galējā estrādes pārbūve plānota pabeigt 2021. gadā, kad dziedātāju tribīnes iegūs jauno, kupolveidīgo veidolu.

Iepriekš "Delfi" publiskoja attēlus no Mežaparka estrādes, kāda tā izskatījās 12. aprīlī.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!