Foto: DELFI Aculiecinieks
Uz Rīga-Liepāja šosejas Saldus aplī otrdienas pēcpusdienā novērots kravas auto vedam kara tehnikas butaforiju, liecina Ilvara uzņemts foto. Aizsardzības ministrijā (AM) apstiprina, ka pašlaik uz militāro mācību norises vietu tiekot nogādāta bruņutehnikas imitācija.

"Šādas butaforijas izmanto bruņoto spēku karavīru apmācībā un militārajās mācībās," pauž AM Militāri publisko attiecību departamenta pārstāve Sandra Brāle.

Ministrijā skaidro, ka ne vien Latvijā, bet arī citur Baltijā šobrīd sācies intensīvs militāro mācību, apmācību un vingrinājumu posms. Pa Latvijas autoceļiem pārvietojas kā Latvijas, tā arī sabiedroto spēku bruņotā militārā tehnika. Gaisā lido militārās lidmašīnas un helikopteri.

"Aicinām iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas varētu rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanu pa autoceļiem," vērš uzmanību Brāle. Ministrijā arī mudina iedzīvotājus neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem, vienību izvietojumiem. Tāpat arī redzot tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Minētās aktivitātes ir saskaņotas un notiekot apmācību ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!