Ķekavas pagasta Baložu centrā jau vairākus gadus izkārts saplēsts valsts karogs, sašutis portālam "Delfi" raksta Fēlikss.

"Nav jau nekāda liela lieta – tikai valsts karogs," ironisks ir foto iesūtītājs. Viņš atklāj, ka šis nav pirmais gads, kad karogs ir šādā stāvoklī. "Brauc garām kā iedzīvotāji, tā deputāti uz savām sēdēm. Pamanīt, protams, grūti, jo jāskatās uz bedraino ceļu," Fēlikss papildina.

Portālam "Delfi" viņš skaidro, ka pašvaldības policija par situāciju ir informēta, taču lietas labā nekas netiekot darīts: "Bija pašvaldības policija, atbrauca, apskatījās, protokolu nenoformēja, nefotografēja, teica, ka priekšnieki izlems, vai kāds jāsoda."

"Ja kaut ko pārkāpj iedzīvotāji, tur ir protokols un sods, ja pašvaldība – atbrauc, piefiksē un priekšnieks lemj, ko darīt," neizpratnē ir "Delfi" lasītājs. "Latvijas simtgadē mēs saņēmām dāvanā nodokļu reformu. Varbūt mēs varam pasniegt dāvanu budžetam ar soda naudu no ierēdņu kabatas?" viņš papildina.

"Skats ir briesmīgs, tāds karogs nekavējoties jānoņem, tas ir lietošanai nederīgs un diskrētā veidā jāiznīcina," portālam "Delfi" situāciju raksturo Valsts heraldikas komisijas atbildīgā sekretāre Ramona Umblija. Viņa papildina, ka šādos gadījumos var tikt piemērots naudas sods līdz pat 700 eiro.

"Esam pateicīgi iedzīvotājiem, kuri informē par novērotajām problēmām un nepieciešamajiem uzlabojumiem pilsētā. Pašvaldībai diemžēl nav iespējams vienmēr izsekot līdzi visiem novadā izvietotajiem vides objektiem, tostarp karogiem, kas laikapstākļu vai stipra vēja gadījumā var tikt sabojāti, tādēļ sabiedrības iesaiste kopīgas vides uzturēšanā ir jo īpaši būtiska," atklāj Ķekavas novada pašvaldības pārstāve.

"Sazinoties ar kolēģiem no Ķekavas pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļas, saņēmām informāciju, ka problēmsituācija ar saplēsto karogu ir apzināta jau vakar, un atbildīgajam dienestam "Ķekavas sadzīves servisa centrs" ir dots uzdevums karogu noņemt. Šīs dienas laikā tas tiks izdarīts," portālam "Delfi" skaidro Ķekavas novada pašvaldības pārstāve Laura Titāne.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!