Foto: DELFI Aculiecinieks

Jaunā māmiņa Agnese 29. aprīlī Biķernieku mežā Rīgā novēroja talkojam apmēram 15 spilgtās vestēs ar uzrakstu "Saskaņa" tērptus jauniešus. Talkošanas laikā gan esot pielasīti vien divi maisi, tamdēļ Agnese notikušo uzskata par partijas reklāmu.

"Jaunieši, sadalījušies bariņos, viens aiz otra devās pastaigai līdzīgā talkā pa galveno taku. Lasīja pudeļu korķus un izsmēķus. Ar lielu interesi vēroju, jo paši iedzīvotāji šo taku uztur kārtībā un, pateicoties labi izvietotajiem atkritumu groziem, šeit viss ir tīrs," teic Agnese, piebilstot, ka dienu iepriekš, Lielās talkas dienā 28. aprīlī, tai pat vietā savākti lērums pilnu atkritumu maisu.

Agnese apgalvo, ka pēc apmēram divu stundu ilgās "Saskaņa" jauniešu pastaigas-talkas, kam sekoja pikniks, tika pielasīti vien divi pilni maisi. "Labi izdomāta partijas reklāma, jo šo celiņu daudzi izmanto pastaigām. No darītā darba viedokļa nekāds lielais pienesums," uzskata Agnese. Turklāt mežs un mežmala esot palikusi tikpat piemēslota kā pirms jauniešu ierašanās.

Agnese fotogrāfijās iemūžināja jauniešu talkas norisi. Viņa bilst, ka attēlā redzamās atkritumu vietas ir vien dažus metrus no iecienītākajām takām. Savukārt mašīnas riepa – galvenās takas malā.

"Iebraukt ar auto zaļajā zonā viņiem nesagādā nekādas problēmas, kaut blakus ir grantēts ceļš," norāda Agnese. "Man patiesībā ir vienalga, kas tā par partiju un kas to vada, bet, ja pat sevi reklamējot, nevar pastrādāt divas stundas, tad skaidrs, ka tie ir tikai klauni."

"Saskaņas" Rīgas nodaļas Mežciema koordinatore Jekaterina Morozova portālam "Delfi" noliedz, ka viņas rīkotajā talkā savākti maz atkritumu. Jekaterina norāda, ka pielasīti "diezgan daudz maisi" un par šo darbu pateicību izteicis arī apsaimniekotājs "Rīgas meži".

Biķernieku mežā notikusī talka bijusi oficiāli pieteikta Lielās talkas rīkotājiem, kā arī norādīts, ka norisināsies 29. aprīlī. Vaicāta par to, vai talka tika rīkota tikai, lai reklamētu politisko spēku, Morozova atbild noliedzoši. "Mēs veicām talku apvidū no Lielvārdes līdz Biķernieku ielai. Vācām gan gar ceļu, kā arī dziļāk mežā. Pēc stundu ilgušā piknika visu aiz sevis savācām," norāda Morozova.

Automašīnu talkas īstenotājiem atļauts novietot mežā, sacīja "Saskaņa" pārstāve. Viņasprāt, sūdzība par talkotāju darbu ir nepamatota un balstīta personīgās antipātijās pret partiju "Saskaņa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!