Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdienas rītā Satiksmes ielā, Rīgā, aizdegās automašīna, ko apdzēst palīdzēja citu transportlīdzekļu vadītāji, portālam "Delfi" ziņo Jānis. Savukārt automašīnas vadītājs no notikuma vietas "mistiski nozuda".

"Trešdienas rītā Satiksmes ielā pie pasta aizdegās automašīna. Skrēju uz savu auto pēc ūdens, ugunsdzēšamiem aparātiem, apstājās vēl daudzi citi auto. Sākām dzēst, kamēr ieradās ugunsdzēsēji," ziņo Jānis. Šoferis viņam sacījis, ka mašīna darbojas ar dīzeļdegvielu, kas radījis ugunsgrēka dzēsējos papildu drošību.

"Apdzēst izdevās pirms atbrauca ugunsdzēsēju ekipāža. Tikai beigās pamanīju, ka auto nav vis "dīzelis", bet gan ar gāzes sistēmu aprīkots benzīnā auto. Jebkurā brīdī tā varēja eksplodēt," sašutis Jānis, piebilstot, ka "auto vadītājs mistiski pazuda no notikuma vietas". Notikušais lasītājā izraisījis pamatīgas dusmas, jo viņš steidzās palīdzēt, bet šoferis noklusēja tik būtisku faktu. "Ja auto aprīkots ar gāzes sistēmu, iespējams diezgan liels sprādziens," šķendējas autovadītājs. Turklāt darbā, tāpat kā citiem dzēsējiem, viņam nācās ierasties netīram un ar kavēšanos.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) izsaukums uz ugunsgrēka vietu Satiksmes ielā 2, Rīgā, saņemts pulksten 8.15. Konstatēts, ka dega vieglās automašīnas motora nodalījums kvadrātmetra platībā. Ugunsdzēsēji atvienojuši akumulatora spailes, un ugunsgrēku likvidēja pulksten 8.56.

Valsts policijā skaidro notikušā apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!