Foto: DELFI Aculiecinieks
Svētdien, 15. aprīlī, Liepājas ostā ieradās jaunais zemgrīdas tramvajs, kas turpināja ceļu uz Rīgu, portālam "Delfi" ziņo Robers Saltais.

Uzņēmumā "Rīgas satiksme" portālam "Delfi" apstiprina, ka saņemts otrs no pavisam 20 iepirktajiem jaunajiem zemgrīdas tramvajiem, kuri iecerēti kursēt 11. un 1. tramvaja maršrutos. Pārējos 18 jaunos tramvajus uzņēmums plāno saņemt līdz maija beigām.

"Šobrīd esošo zemgrīdas tramvaju skaits ir nepietiekams, lai pilnībā nodrošinātu 1. un 11. maršrutus, tādējādi ik pa laikam kursē arī vecie tramvaji," skaidro "Rīgas satiksmes" sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane, piebilstot, ka iepirkto tramvaju piegāde līdz šim kavējusies drošības testu un salāgošanas darbu dēļ.

Portāls "Delfi" 2016. gada aprīlī ziņoja, ka "Rīgas satiksme" iepirkumā par 20 tramvajiem uzvarējušais Čehijas uzņēmums "Škoda". Nopirkti ir 15 trīs sekciju tramvaji par 2,7 miljoniem eiro katrs, kā arī pieci četru sekciju tramvaji par 3,5 miljoniem eiro katrs. Jaunos tramvajus uzņēmums bija plānojis saņemt 2017. gada laikā.

Līguma kopējā summa bija 62,591 miljoni eiro. Līgums paredzēja ne tikai 20 zemās grīdas tramvaju iegādi, bet arī ekspluatācijas nodrošināšanai nepieciešamos materiālus un iekārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!