Ļoti lustīgi Jauno gadu šajās dienās atzīmē Taizemes iedzīvotāji, kuri uz ielām laistās ar ūdeni. Reportāžu ar jestrajām izdarībām iesūtījis "Delfi" aculiecinieks Einārs, kurš pašlaik atrodas Puketā.

"Šodien Taizemē svin Jauno gadu, ielās notiek aplaistīšanās. Mēs kā reiz esam Puketā," raksta Einārs.

Kā vēsta "Euronews", šogad slapjās svinības norit no 12. aprīļa līdz 16. aprīlīm. Šajās dienās Taizemē norisinās tradicionālais un vienmēr gaidītais "Songkran" festivāls. Tas ir laiks, kad, sagaidot Jauno gadu, ielās notiek vērienīga laistīšanās un ālēšanās ar ūdeni. Jestrajās izdarībās tiek izmantotas ūdens pudeles, ūdens pistoles un trauki, kas pielieti ar ūdeni.

Cilvēki to svin dažādos veidos - īpaši svarīga ir rituālā Budas statuju mazgāšana, taču publiska ālēšanās ar ūdeni ir viens no populārākajiem izklaides veidiem.

Ūdens liešana Taizemē simbolizē prāta, ķermeņa un gara attīrīšanu. Šī festivāla laikā ūdenim ir īpaši svarīga loma, jo tas nomazgā no cilvēka visas nelaimes un likstas.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!