Foto: DELFI Aculiecinieks
Ventspils rajonā šajās dienās pamanīta odze, bet Liepājā "Delfi" aculiecinieks Eduards iemūžinājis zalkti. Dabas muzeja speciālists norāda – zalkši modušies līdz ar pavasara iestāšanos, kas Liepājā atnācis agrāk nekā citviet.

Liepājā dzīvojamo māju apkārtnē 8. aprīlī novērots zalktis, ziņo "Delfi" lasītājs Eduards. Eduards klāsta, ka zalkti iemūžinājis Labraga ielā, netālu no bērnudārza "Zīļuks".

Latvijas Dabas muzeja Zooloģijas nodaļas vadītājs Dmitrijs Boiko portālam "Delfi" skaidro, ka aculiecinieka fotogrāfijās patiesi redzams zalktis. Tie modušies un kļuvuši aktīvi, paaugstinoties gaisa temperatūrai.

"Tā kā novērojums ir no Liepājas, kur pavasaris iestājies mazliet agrāk nekā citviet Latvijā, šogad šo novērojumu nevar uzskatīt par ko neparastu," skaidro Boiko. Vēl nedēļu iepriekš zalkši esot manīti citviet Latvijā.

Savukārt "Delfi" aculiecinieks Sandris Ventspils rajonā pamanījis odzi, ko iemūžinājis fotoattēlā.
Foto: DELFI Aculiecinieks

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!