Foto: DELFI Aculiecinieks

"Grīziņkalnu, kuru pirms nieka divarpus gadiem par Eiropas līdzekļiem pilnībā rekonstruēja, šobrīd uzrok Rīgas domes Satiksmes departaments, jo iecerējis pastaigu celiņa vietā ierīkot caurbrauktuvi autobusiem," novērojis rīdzinieks Kaspars. Satiksmes departamentā skaidro – darbi ir daļa no Daugavas stadiona un piegulošās infrastruktūras remonta.

Vērtējot ceļu būvdarbus Grīziņkalnā, Kaspars arī norāda, ka tā vietā, lai uzraktu nesen perfekti noklātu asfaltu, domei būtu jāatjauno Pērnavas iela, kas pašlaik ir sliktā stāvoklī.

Rīgas domes Satiksmes departamentā skaidro, ka Kaspara novērotie remontdarbi Grīziņkalnā ir daļa no Daugavas stadiona atjaunošanas un pārbūves, ko iecerēts īstenot līdz 2022. gadam. Daļa no darbiem ir arī stadiona apkārtējās infrastruktūras sakārtošana. Apkārtējās infrastruktūras labiekārtošana sākta ar remontdarbiem stadionam pieguļošajās Vagona, Ata un Augšielās, kā arī uz Augusta Deglava satiksmes pārvada.

"Rīkojot lielus pasākumus Daugavas stadionā (piemēram, Dziesmu un deju svētkus, Valsts svētkus) paredzēts, ka autobusu kustība tiks atļauta caur Grīziņkalna parku, aizklājot esošās ceļa zīmes un uzstādot pagaidu ceļa zīmes, līdz ar to, esošo gājēju ceļa posmu caur Grīziņkalna parku paredzēts pārbūvēt, pastiprinot tā nestspēju tā, lai pa to var pārvietoties autobusi," remontdarbus Grīziņkalnā skaidroja Ahuna-Ozola.

Portāls "Delfi" 2015. gada vasarā vēstīja, ka ar dažādiem pasākumiem atklāts pilnībā atjaunotais Grīziņkalns un Ziedoņdārzs. Atjaunošanas gaitā Grīziņkalnā izbūvēja komunikācijas, rekonstruēja dārznieka māju, saimniecības ēku, sabiedriskās tualetes un bradājamo baseinu, atjaunoja atbalsta sienas un kāpnes, nobruģēja un asfaltēja celiņus, tajos izbūvēja taktīlo segumu vājredzīgajiem, veica estrādes laukuma atjaunošanu un pilnīgu apgaismojuma nomaiņu. Veikti arī citi labiekārtošanas darbi.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments līgumu par Grīziņkalna un Ziedoņdārza rekonstrukciju 2014. gada februārī noslēdza ar iepirkuma konkursā uzvarējušo uzņēmumu SIA "Tilts". Kopējās Grīziņkalna parka, Ziedoņdārza un Miera dārza atjaunošanas izmaksas tiek plānotas 9,4 miljonu eiro apmērā, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Pašvaldība piesaistījusi Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus 85% jeb 6,4 miljonu eiro apjomā no kopējām izmaksām.

Grīziņkalna parka tehniskā projekta izstrādi un būvdarbus plānots veikt par 2,7 miljoniem eiro bez PVN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!