Visai bīstamu kravas auto manevru 3. martā uz Tallinas šosejas pamanījis kāds "Delfi" aculiecinieks, kurš ceļu satiksmes pārkāpumu iemūžinājis arī video.

"3. martā bija amizanta situācija uz ceļa, kur smagais auto visus apdzina pāri saliņai!" raksta kāds "Delfi" aculiecinieks, kurš piebilst, ka kravas auto no Ādažiem braucis Rīgas virzienā.

Kā portālam "Delfi" skaidroja Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte, ceļu satiksmes noteikumu pielikumā "Ceļa zīmes un apzīmējumi" ir noteikti ceļa apzīmējumi 934.; 935.; 936, kuri apzīmē virzienu saliņas transportlīdzekļu plūsmu sadalīšanās vai sakļaušanās vietās, kā arī sadalošo joslu un drošības saliņu sākumu un beigas. "Šiem ceļa apzīmējumiem uzbraukt aizliegts," uzsver VP pārstāve.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.31 pantu "Ceļa apzīmējumu prasību pārkāpšana" par uzbraukšanu 934., 935. vai 936.ceļa apzīmējumam izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 15 eiro apmērā, kā arī saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.7 pantu "Transportlīdzekļu izkārtojuma uz brauktuves noteikumu pārkāpšana" par nebraukšanu pa apzīmētu joslu (braukšanu starp joslām) izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 15 eiro apmērā, norāda Grāvīte.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!