Foto: Shutterstock
Aizvadītajā decembrī un janvārī portāls "Delfi" saņēma virkni vērtīgu reportāžu, no kurām apbalvošanai izvēlētas astoņas. Balvas saņem gan konkursu dalībnieki, gan ārpus tiem sūtītu reportāžu autori.

Krāšņākais un reportāžām bagātākais konkurss noslēdzās decembrī – "Parādi 'Delfi Aculieciniekam' savu krāšņo adventes vainagu vai svētku dekoru!". Par konkursa oriģinālāko darbu atzīts vainags, kas gatavots no makaroniem. Savukārt par veiksmīgāko svētku dekoru – rotājums, kas radīts no četrām šampanieša pudelēm.

Decembrī aicinājām arī iemūžināt un padižoties ar svētkiem izdaiļoto egli. No sūtītajām reportāžām balvu saņem stāsts par Daugavpils nama iedzīvotāju gadu no gada kopīgi rotātu Ziemassvētku egli.

Interesantus vērojumus "Delfi" lasītāji sūtījuši, atsaucoties aicinājumam sūtīt neparastus novērojumus dabā ziemā. No iesūtītajiem foto portāls par asprātību apbalvo reportāžu no Rojas, kur virs vietējās dzimtsrakstu nodaļas vadītājas mājas janvārī bija nolaidies stārķis.

No Mīlētāju dienai iesūtītajām reportāžām par uzvarētāju izraudzīts stāsts par pārsteigumu darba vietā. Rožu klēpi, ko, sadarbojoties ar kolēģiem, sievietei sagādājis mīļotais vīrietis.

Tāpat "Delfi Aculiecinieka" balvu saņem aculiecinieks, kurš savā pagalmā iemūžinājis "bezbailīgu dzīvnieciņu". Dabas aizsardzības pārvaldes eksperti novērojumu atzinuši par zinātniski vērtīgu, jo zebiekste bija notvērusi Latvijā reti vērojamo meža sicistu.

Veiksmīgāko ziemas mēnešu "Delfi Aculiecinieka" reportāžu vidū ir arī stāsts par "Rīgas satiksmes" apsargiem, kuriem vairākus mēnešus neizmaksā algu. "Delfi" lasītājs portālam atklāja, ka apsargus algo SIA "Koblenz drošība" algoti apakšuzņēmumi, no kuriem apsargi laiku pa laikam tiek atlaisti un no jauna pieņemti darbā. Pateicoties lasītāja uzticētajam stāstam, "Delfi" radās iespēja pastāstīt par savdabīgo apsargu algošanas veidu.

"Delfi Aculiecinieka" balvu saņem arī reportāža no Marokas. Āfrikas valsts dienvidu daļā pēc vairāku desmitgažu pārtraukuma bija uzsnidzis sniegs.

Labāko reportāžu autori katrs saņem "Delfi Aculiecinieka" balvu – dāvanu karti 30 eiro vērtībā – iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Rīgā. Par balvu saņemšanu ar uzvarētājiem sazināsimies personīgi.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!