Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdienas pēcpusdienā Brīvības un Elizabetes ielas krustojumā uzstādītie Latvijas simtgades "Goda vārti" sabojājušies, portālam "Delfi" vēsta Niks. Tiesa, vakarpusē jau "Goda vārti" savu darbību atsākuši.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā apstiprina, ka ceturtdienas pēcpusdienā tehnisku iemeslu dēļ vairs netiek pārraidīta ekspozīcija "Goda vārtos".

Dienas vidū speciālisti ieradās notikuma vietā, lai salabotu "Goda vārtus". Savukārt jau pēc pulksten 18 "Goda vārti" atsākuši strādāt.

"Tehniskās problēmas "Goda vārtu" ekspozīcijas pārraidei, kas bija saistītas ar elektrības padeves traucējumiem, ir novērstas"pauž Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Vilde.

Marta ekspozīcija "Goda vārtos" veltīta Latvijas novadiem un to cimdu rakstiem.

Portāls "Delfi" iepriekš ziņojis, ka janvārī Rīgā, Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā, atklāts Latvijas jubilejai veltīts vides objekts "Goda vārti", kas izmaksājis 257 000 eiro.

"Goda vārti" Rīgas centrā atradīsies divus gadus. Pēc tam objektu demontēs, dārgos digitālos ekrānus izjauks un izdalīs kultūras centriem, iepriekš ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Mākslas objekta autori ir mākslinieks Visvaldis Asaris, 3D projekcijas veidojis Māris Kalve, bet tekstus - dzejnieks Andris Akmentiņš.

Kā liecina Rīgas domes Kultūras pārvaldes sniegtās galvenās izdevumu pozīcijas bez atalgojuma māksliniekiem, tad visdārgākais bijis 64 kvadrātmetru lielais četru plakņu ekrāns. Tā cena - 182 240 eiro.

Karkass, uz kā ekrāni uzstādīti, izmaksājis gandrīz 60 000 eiro. Metāla konstrukcijas izmaksāja 18 200 eiro, vēl 41 210 eiro - objekta segvirsma, pamati, podests un betona bloki. Projektēšana izmaksāja 1800 eiro, ekrāna uzlikšana – 1500 eiro, apkope – 1400 eiro, demontāža 1350 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!