"Izrādās, ka nav jābrauc nemaz tūkstošiem kilometru tālu, lai apskatītu brīnumskaistas vietas. Tādas ir tepat, Latvijā, Gaujas Nacionālajā parkā," raksta "Delfi" aculiecinieks Kristaps, kurš iesūtījis reportāžu par savu ekstrēmo ekspedīciju aizvadītajā nedēļas nogalē.

"Aizvadītajā nedēļas nogalē ar draugiem nolēmām doties ledus ūdenskritumu medībās. Mūsu maršruts sākās Braslas hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē, kuru šķērsojām uz slidām.

Skaistākos skatus baudījām pie HES slūžām, kur redzējām iespaidīgas ledus sienas. Bija iespēja arī noķert kādu asāku izjūtu, rāpus lienot pa nedrošo ledu.

Pēc tam mūsu ceļš veda uz Vaives ūdensdzirnavām, pēc kuru apskates devāmies uz brīnumaino Kazu gravu.

Uz gravu vislabāk doties pa sliedēm un pie caurtekas doties pa labi iekšā Kazu gravā. Tur var atrast maza izmēra upīti ar ūdenskritumu (skatīt foto zemāk). Ejot tālāk pa iemīto taku, nonācām pie apburoša strauta, kas gāžas lejā pa akmens krāvumu.

Tālākais ceļš aizveda uz Raunas staburagu, bet diena tika noslēgta pie majestātiskajām Ērgļu klintīm Gaujas krastā.

Tur [Ērgļu klintīs] arī atradām, iespējams, lielāko sasalušo ūdenskritumu Latvijā.

Braucot atpakaļ uz Rīgu, apskatījām Zvārtas iezi Amatas krastā, bet šeit ūdenskritumus neatradīsiet.

Vairāki ūdenskritumi ir atrodami Siguldas pusē. Viens no tiem - Daudas ūdenskritums. Ar to arī noslēdzām mūsu ūdenskritumu ekspedīciju," raksta Kristaps.


"Delfi Aculiecinieks" aicina visus ziemas prieku baudītājus piedalīties konkursā, iesūtot foto vai videostāstus par saviem ziemas piedzīvojumiem, aktivitātēm un ceļojumiem.

Fotoattēlu, stāstu vai video sūti, izmantojot īpašo pievienošanas pogu. Reportāžu vari sūtīt arī uz e-pasta adresi: aculiecinieks@delfi.lv ar norādi "konkurss".

Spilgtāko un oriģinālāko reportāžu autori piedalīsies cīņā par mēneša balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!