Aizvadītajā nedēļā "Delfi" lasītāja Jaketerina aiz loga novēroja amizantu ainu – vārnu bars uzstājīgi cenšas "no savas teritorijas" padzīt pilsētā iemaldījušies vanagu. "National geographic aiz loga," savu novērojumu īsi komentē lasītāja.

"Veicot mājas darbus, pievērsu uzmanību tam, ka pagalmā vārnas kļuvušas sevišķi aktīvas un sevišķi skaļi ķērc," klāsta Jekaterina. "Nolēmu paskatīties, kamdēļ vārnas tik satrauktas."

Izrādījies, ka "vārnu teritoriju" bija aizņēmis svešinieks – vistu vanags. Nekauņu bija apstājusi banda no desmit vārnām, kamēr vanags notiesāja savas pusdienas. "Vārnas pretinieku apstāja lokā, savukārt to līderis aktīvi uzbruka un aizgrābti ķērca, cenšoties saķert mednieka asti," stāsta Jekaterina.

Vārnām pēc 20 minūšu ilgiem pūliņiem savu teritoriju tomēr esot izdevies nosargāt. Vanags savācis pusdienu atlikumu un pārlidoja uz mierīgāku vietu. "Spēcīgam, nekaunīgam, agresīvam pa spēkam ir viss. Viens pret desmit. Neskatoties uz kolektīvo vārnu bara darbu, viņš nogalināja balodi, apēda un neko aiz sevis neatstāja," secina Jekaterina.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!