Foto: DELFI Aculiecinieks
Taksometru šoferi Rīgā nebaidās izmantot arī tās braukšanas joslas, kas viņiem nav paredzētas, portālam "Delfi" ziņo aculiecinieks Dzintars.

Aculiecinieks portālam "Delfi" atklāj, ka Rīgas centrā, Lāčplēša ielā, regulāri novēro ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus. "Katru dienu dažādu firmu taksometru vadītāji brauc pa veloceliņiem, īpaši esmu pamanījis "Baltic Taxi" pārkāpumus," stāsta Dzintars.

"Baltic Taxi" kompānijas pārstāvji portālam "Delfi" skaidro, ka līdz šim šāda veida sūdzības uzņēmums nav saņēmis, tomēr aizrādījumu ņems vērā un taksometru šoferiem atkārtoti tiks atgādināts par ceļu satiksmes noteikumu ievērošanas svarīgumu.

Par konkrēto gadījumu uzņēmums skaidro, ka, iespējams, šoferis vēlējies izlaist pasažierus, tāpēc apstājies uz veloceliņa.

"Uz velosipēdu joslām taksometriem nav atļauts apstāties vai stāvēt. Par apstāšanos uz velosipēdu ceļa piemērojams brīdinājums vai 15 eiro naudas sods, taču par stāvēšanu piemērojams 30 eiro naudas sods," skaidro Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Viņš gan piebilst, ka taksometriem pastāv arī daži atvieglojumi, piemēram, taksometrs līdz piecām minūtēm drīkst stāvēt 326. ceļa zīmes jeb "stāvēt aizliegts" darbības zonā, ja ir ieslēgts skaitītājs un tiek gaidīts klients.

Aculiecinieks atklāj novēroto, ka ne tikai taksometru šoferi, bet arī citi autovadītāji reizēm izvēlas velosipēdistu un pat gājēju celiņus "nepamanīt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!