Stopiņu novada Ulbrokā kāds vietējais iedzīvotājs uz ezera ledus paša spēkiem izveidojis vairākas ledus skulptūras. Savdabīgā "izstāde" tapusi par spīti vietējās pašvaldības policijas iebildumiem.

Ulbrokas ezers ir iecienīta atpūtas vieta gan vasarā, gan ziemā, kad vietējie iedzīvotāji gar to dodas gan pastaigās, gan slido. Šoziem uz ezera var vērot neparastu ainu – kāds vīrietis pāris nedēļu garumā ik dienu "strādā" pie tā, lai izveidotu dažādas ledus skulptūras.

Ledus veidojumu būtība nav skaidra, bet "skulptors" uz ledus atrodas katru dienu – gan rīta pusē, gan vakarā, portālam "Delfi" pastāstīja aculiecinieks Valdis, kurš dzīvo netālu un šo ainu vēro katru dienu.

Tad, kad laikapstākļi bija siltāki un ledus biezums daudziem lika šaubīties, vai var kāpt tam virsū, vīrietis jau bija sācis savu nodarbi. Vienā no darba dienām ezera malās ledus bija nokusis, tomēr vīrietis ar garu koku rokās, mugursomu plecā un slidām kājās darbojās. Trīs pašvaldības policisti esot centušies ar viņu sākt sarunu, norādījuši, ka uz ledus atrasties ir bīstami, taču vīrietis neklausījās. Demonstratīvi viņš pagriezis muguru, turpināja iesākto, pastāstīja aculiecinieks.

Pāris nedēļu darba rezultāts šobrīd ir aplūkojams. Vīrieša radītās skulptūras apskatīties un fotografēt nāk daudz vietējo iedzīvotāju, sacīja aculiecinieks. Uz ezera ir izveidotas vairākas mazas slidotavas, kas ir vietējo iedzīvotāju darba rezultāts. Brīvdienās uz ledus daudzi slido – gan bērni, gan pieaugušie, bet netālu no skulptūrām izcirsts āliņģis, kurā katru dienu dodas peldēties kāds iedzīvotājs, stāsta aculiecinieks.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!