"Labais rīts sākās ar remontu vērošanu Ūnijas ielā. Strādnieki sniedziņu tīra ar slotu un met asfaltu," ceturtdien, 8. februārī, raksta Nataļja, kura portālam "rus.delfi.lv" arī atsūtījusi video.

Kā vēsta Nataļja, tad iedzīvotāji, kurus pārsteidza darbu tehnika, pēc skaidrojuma vērsās VAS "Latvijas Valsts ceļi". "Pašlaik LVC atrakstījās, ka konkrēto ceļa posmu apkalpo Rīgas dome, bet dome atbildēja, ka sala un sniega laikā bedres aiztaisīt var, taču ievērojot tehnoloģijas. Apsolīja, ka atsūtīs komisiju," raksta Nataļja.

Sieviete arī apgalvo, ka strādnieki remontu pabeidza pa dienu, savāca piederumus un aizbrauca, bet pa aizlāpītajām vietām spolējušas mašīnas. "Atrodi, kur ir bedres!" savu bildi komentē Nataļja.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Rīgas domes Satiksmes departamentā skaidroja, ka, pamatojoties uz video, apgalvot – bedru labošanas tehnoloģija bedru labošanai ziemas laikā nav ievērota – nevar. Tomēr, lai kliedētu bažas, Satiksmes departaments pieprasījis uzņēmējam iesniegt darbu laikā veikto videofiksāciju. "Pēc uzņēmēja video noskatīšanās varēsim izvērtēt, vai darbi veikti atbilstoši. Aculiecinieka video redzams, ka darbi norit atbilstoši tehnoloģijai," teic Satiksmes departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Una Ahuna-Ozola.

Departamentā informē, ka patlaban avārijas bedru novēršanai izmanto aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģiju. Tas nozīmē, ka bedre vispirms tiek maksimāli attīrīta, nosusināta un tad ieklāts aukstais asfaltbetons. "Avārijas remonta primārais uzdevums ir novērst satiksmei bīstamas situācijas. Lai veiktu kvalitatīvu bedru remontu, nepieciešama, gaisa temperatūra nedrīkst būt zemāka par +5 grādiem," pauž Ahuna-Ozola.

Nepastāvīgo laika apstākļu un temperatūras svārstību iespaidā, kad naktīs gaiss atdziest līdz temperatūrai zem nulles, bet dienas laikā iesilst virs nulles, bedres asfaltbetona segumā veidojas ļoti ātri, stāsta Ahuna-Ozola. Bedre varot izveidoties pat dažu stundu laikā. Par satiksmei bīstamām tiek uzskatītas tikai tās, kuras ir dziļākas par 10 centimetriem. Šādas bedres labo jebkādos laika apstākļos, informē Satiksmes departamentā.

Savukārt par Ūnijas ielu aculieciniece Nataļja ziņo, ka bedres ceļa segumā nav izveidojušās nesen. Viņa redakcijai atsūtījusi arī foto ar Ūnijas ielu aizvadītajā vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!