Foto: DELFI Aculiecinieks

"Valsts policijas (VP) mašīnas regulāri tiek novietotas uz gājēju pārejas," apgalvo "Delfi" aculiecinieks Jānis, kurš 3. februāra vakarā Rīgā iemūžinājis likumsargu novietoto automašīnu uz gājēju pārejas, kā arī gājis policistiem aizrādīt par automašīnas novietošanu.

"Kārtējo reizi to redzēdams, piegāju pie policista un teicu, ka esat novietojis auto uz gājēju pārejas. Viņš neko neatbildēja," stāsta Jānis. Viņš pēc tam nācis garām gājēju pārejai vēlreiz pēc 15 minūtēm, bet likumsargu automašīna joprojām tur stāvējusi.

Jānis arī pamanījis, ka Gogoļa un Turgeņeva ielas krustojums kalpo par vietu, kur VP automašīnas pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus.

"Šajā krustojumā, braucot no "Origo" puses pa Gogoļa ielu, VP mašīnas bez ieslēgtām bākugunīm un skaņas signāliem veic neatļautu kreiso pagriezienu uz Turgeņeva ielu!" pamanījis "Delfi" aculiecinieks.

"Vai policijas darbiniekiem ir mainījušies noteikumi?" vaicā reportāžas autors.

Kā portālam "rus.delfi.lv" skaidroja VP pārstāve Ance Rozīte, informācija par pārkāpumu pie VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirkņa ir nodota iecirkņa vadībai. Policija izvērtēs pārkāpumu un darbinieka rīcību. "Jāatzīmē, ka šādos gadījumos automašīnai jābūt ieslēgtām bākugunīm. Citiem policistiem arī tiks atgādināts par ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu," sola VP pārstāve.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!