Trešdienas, 7. februāra, agrā rīta stundā Rīgā iemūžināts 206. maršruta mikrautobuss, kura vadītājs ignorē ceļu satiksmes noteikumus, liecina Kristapa atsūtīts video. Uzņēmumā "Rīgas mikroautobusu satiksme" sola, ka noteikumus pārkāpušo vadītāju sodīs.

Komentējot nofilmēto, Kristaps niknojas, ka mikroautobusa vadītājs tīšām iebrauca otrajā joslā, no kuras bija atļauts pārvietoties tikai taisni un pa kreisi. "Šādā veidā tiek apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki un gājēji," autovadītāja rīcības iespējamās sekas uzskaita aculiecinieks.

"Rīgas mikroautobusu satiksme" pārstāve Maija Lazdiņa informē, ka uzņēmuma darbinieki video ir noskatījušies. Secināts, ka 206. mikroautobusa vadītājs, braucot pa kreiso joslu, nogriežas pa labi. "Nav šaubu, ka mikroautobusa vadītājs, veicot labo pagriezienu no kreisās braukšanas joslas, ir pārkāpis satiksmes noteikumus," teic Lazdiņa. Konkrētajā situācijā autovadītājam jau laikus bija jāieslēdz labais pagrieziens, jāpārkārtojas uz labo joslu. Tādējādi notikušais nav attaisnojams, rezumē Lazdiņa.

Uzņēmums ir identificējis konkrēto mikroautobusa vadītāju, veicis pārrunas par ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu. Kā ziņo Lazdiņa, vadītājs tiks sodīts saskaņā ar uzņēmuma iekšējiem kārtības noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!