"26. janvārī, braucot aiz "Nordeka" autobusa ceļa posmā Līvāni-Jēkabpils, bija manāms, ka šoferis pārsniedz pieļaujamo braukšanas ātrumu," ziņo portāla "Delfi" lasītājs Oļegs.

Oļega filmētajā video skatāms, ka automašīnas vadītājs, kurš brauc aiz "Nordeka" autobusa, uzņem ātrumu un sasniedz 110 kilometrus stundā. Autobusu tomēr pilnībā nepanāk.

Iepriekš, komentējot citu aculiecinieku sūtītus video, uzņēmuma "Nordeka" Pasažieru pārvadājumu direktors Sergejs Konopijevs norādīja, ka aculiecinieku video nav pietiekams pamats, lai apvainotu vai aizstāvētu uzņēmuma šoferus. Katra situācija uz ceļiem pieprasa individuālu pieeju, akcentēja Konopijevs.

Tāpat uzņēmuma pārstāvis norādīja, ka nereti praksē uzņēmuma darbinieki sastopas ar situācijām, ka spēkratiem uzstādīti mazāka rādiusa riteņi nekā ražotājs norādījis. "Tas attiecīgi nenodrošina korektu ātruma mērīšanu, liekot domāt, ka automašīna tiek vadīta ar lielāku ātrumu nekā patiesībā," sacīja Konopijevs.

Pasažieru pārvadājumu direktors arī apgalvoja, ka jebkurš autobusa kustības saraksts izstrādāts saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumu 101.1 punktu. Autobusa maksimālā ātruma ierobežojums ir 100 kilometri stundā un praksē šādu ātrumu autobuss mēdz sasniegt, "cīnoties ar autovadītājiem, kas ignorē CSN 108. punktā minēto prasību – aizliegt traucēt apdzīšanu, palielināt braukšanas ātrumu," sacīja Konopijevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!