Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdien, 1. februārī, Valmierā manīts avarējis "Ford Mondeo" ar Igaunijas valsts reģistrācijas numurzīmi. Valsts policija informē, ka satiksmes negadījumā cilvēki nav cietuši.

"Avarējušo auto piefiksēju ap pulksten 19. Auto īpašnieka tur nebija, auto bija aizslēgts. Pamatīgi sasista priekšējā daļa, izsisti gaisa spilveni. Bojāta trotuāra barjera," vēsta aculiecinieks.

Saskaņā ar Valsts policijas ziņām satiksmes negadījums noticis 1. februārī, pulksten 12 Valmierā, Matīša šosejas un Purva ielas krustojumā. Avārijā iesaistīti divi spēkrati – 1960. gadā dzimušas sievietes vadītais automobilis "Dacia", kā arī Igaunijas pilsoņa spēkrats "Ford Mondeo".

Sadursmē cilvēki nav cietuši, taču bojātas automašīnas, vēsta policija. Likumsargu sākotnējā informācija liecina, ka "Dacia" vadītāja neizvēlējās ceļa stāvoklim un laikapstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. Sieviete spēkratu pirms krustojumas nespēja laikus apturēt, tādēļ transrportlīdzeklis uzslīdēja uz galvenās nozīmes ceļa, saduroties ar "Ford Mondeo".

Par notikušo noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. "Ja ceļu satiksmes negadījumā nav cietušo un spēkrats netraucē ceļu satiksmei, tad tā īpašnieks nodrošina automašīnas nogādāšanu uz sev vēlamo adresi," norāda Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Anžela Geļjanu.

Valsts policija arī atgādina, ka ziemas laikā automašīnu bremzēšanas ceļš pagarinās. Pirms krustojumiem un līkumiem braukšanas ātrums jāsamazina laikus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!