Stāmerienas pamatskolas autobusa šoferis Viesturs Jākobsons otrdien iemūžinājis, kā pieturvietai, kurā ik rītu izkāpj bērni, garām aiztraucas "Audi" markas automobilis.

"Mans darbs ir Gulbenes novada Stāmerienas pagasta skolēnu pārvadāšana. Skolēnus vadāju ar busiņu "Mercedes Benz Sprinter", kas ir oranžā krāsa, ar uzrakstiem un brīdinājuma zīmēm, kā arī aprīkots ar mirgojošiem, oranžiem brīdinājuma gaismas lukturiem," klāsta Viesturs.

"Stāmerienas skolas pieturā, kad bērni izkāpj no autobusa un gar tā aizmuguri dodas šķērsot brauktuvi (skola atrodas kreisajā pusē), ļoti daudzi autovadītāji neņem vērā nekādus brīdinājumus un "lido" garām," šoferu rīcību kritizē Viesturs.

Vienu no šiem gadījumiem Viesturam gadījās iemūžināt trešdienas rītā. Ceļš bija klāts ar visai biezu mitra sniega kārtu, kas braukšanu padara nedrošāku. Tomēr, bērniem kāpjot no autobusa, tam garām aiztraucās "Audi". Nepārredzamajā līkumā šoferis nesamazaināja ātrumu, turklāt gar autobusu nobrauca mazāk nekā metra atstatumā. "Stulbums, pašpārliecinātība un pārvietošanās drošības neievērošana augstākajā pakāpē," dusmas par redzēto neslēpj Viesturs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!