Foto: DELFI Aculiecinieks
"Ceturtdienas, 25. janvāra, rītā Rīgā braucu pa Lubānas ielu Dienvidu tilta virzienā. Kad nokļuvu uz tilta, braucu pa kreiso joslu. Pulkstenis rādīja 7.45, satiksme bija intensīva. Pārliecinājies, ka pa labi neviena nav, nolēmu pārkārtoties, taču iebraucu atvērtā kanalizācijas akā, kas atradās ceļa vidū," portālam "rus.delfi.lv" stāsta Pāvels.

Vīrietis klāsta, ka pirms atvērtās akas stāvējusi brīdinājuma zīme, tiesa, tikai pusmetra attālumā. Uzbraucot tiltā un atrodoties aiz priekšā braucošiem auto, zīmi nav bijis iespējams pamanīt, tādēļ noticis trieciens, viņš klāsta. Zīme ievēlās akā, ar savu betona pamatni apskādējot auto dibenu.

"Trieciena rezultātā manam auto no labās puses sasists buferis, šasija, miglas lukturis, saliekts disks, saplēsta riepa. Zīmes betona pamats ielauza grīdu, bojāta ir elektroinstalācija," uzskaita Pāvels. Precīza zaudējumu summa pagaidām neesot zināma, taču viņš aplēsis, ka cietis ap 1500 eiro lielus zaudējumus. "Pasažieris, kas sēdēja man blakus, laimīgā kārtā necieta," rezumē vīrietis.

Pēc negadījuma viņš izsauca policiju, kas negadījumu piefiksēja, ieradās arī ceļu dienests, uzstādīja brīdinājuma zīmes. Pāvela auto pēc notikušā aizveda ar autoevakuatoru. "Ar šo auto braucu piecus gadus, nevienas avārijas, bet tagad kāda nolaidības dēļ, iespējams, to nāksies norakstīt," sašutumu neslēpj vīrietis. Automobilim nav bijusi KASKO apdrošināšanas polise.

"Uzskatu, ka notikušajā vainojami atbildīgie dienesti, kuri caurumu asfaltā laikus neaiztaisīja. Manā vietā varēja atrasties jebkurš," pārliecināts Pāvels, kurš aicina atsaukties iespējamos notikušā aculieciniekus. "Varbūt kādam ir video reģistratora ieraksti laikā no pulksten 7.20 līdz 7.40, kuros redzama zīmes atrašanās vieta līdz brīdim, kad man ar to notika sadursme," aicina Pāvels.

Rīgas domes Satiksmes departamentā portālam "rus.delfi.lv" norāda, ka 25. janvārī pulksten 5.23 departamenta vadības centrs saņēma informāciju par bojātu aku Lubānas ielā. "Informācija nekavējoties tika nodota uzņēmumam "Daugavas labā krasta uzturētājs", kuru darbinieki bīstamo vietu norobežoja ar zīmi. Zīme pie akas tika novietota 25. janvārī, pulksten 6.20. Lasītājs tam piekrīt, jo stāsta, ka pie akas metra vai pusmetra atstatumā bija uzlikt brīdinoša," teic Rīgas domes Satiksmes departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Una Ahuna-Ozola. Viņa piebilst, ka konkrētajā Lubānas ielas posmā, uzbraucot Dienvidu tiltā, maksimālais atļautais pārvietošanās ātrums ir 50 kilometri stundā.

Departamentā atzīmēja, ka brīdinošā zīme norāda uz bīstamo vietu, tāpēc arī tiek novietota tieši pie tās. Zīmes pamatne ir veidota no betona, jo nepieciešams, lai būtu smaga un vējā nevarētu aizpūst.

Ceturtdien pa dienu aku remontēja. Piektdien, 26. janvārī, zona joprojām ir norobežota, pauda Ahuna-Ozola. Ielietajam betonam nepieciešams sasniegt vajadzīgo stiprību, lai pār to varētu braukt autotransports. Norobežojumu plānots noņemt sestdienas, 27. janvāra, rītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!