Aculiecinieks Vladimirs Demčenko sestdien, 20. janvārī, video iemūžinājis lidojumu virs Daugavas no Jēkabpils līdz Pļaviņām.

Jau vēstīts, ka Daugavas posmā Jēkabpils - Zeļķi sestdienas rītā bija sakustējies vižņu sablīvējums, tādēļ pie Jēkabpils ūdens līmenis sāka pazemināties, bet pie Zeļķiem – paaugstināties, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Latvijas teritorijā Daugavā no Piedrujas līdz Jersikai ūdens līmenis turpināja pakāpeniski pazemināties. Daugavā posmā no Polockas līdz Jēkabpilij bija novērojama reta līdz vidēja vižņu iešana.

Sestdienas rītā saglabājas sarežģīta hidroloģiskā situācija Daugavas posmā Jēkabpils – Pļaviņas. Ūdens līmenis pie Jēkabpils diennakts laikā paaugstinājās par 170 centimetriem. No rīta sakustējās vižņu sablīvējums posmā Jēkabpils – Zeļķi, tādēļ līdz pulksten 11 ūdens līmenis pie Jēkabpils pazeminājās par 38 centimetriem, savukārt pie Zeļķiem tas paaugstinājās par 19 centimetriem.

Pēc tam pie Jēkabpils ūdens līmenis atsāka lēnām paaugstināties – par trim centimetriem stundā. Ūdens līmenim turpinot paaugstināties, gaidāma palieņu applūšana. Pie Zeļķiem sestdienas rītā joprojām bija pārsniegts bīstami augsts ūdens līmenis.

Pie Pļaviņām saglabājās ledus sega ar torosiem, sestdien informēja LVĢMC.

Turpinoties intensīvai vižņu iešanai, tie turpina sablīvēties Daugavas posmā Jēkabpils – Pļaviņas, tāpēc šajā posmā gaidāmas krasas ūdens līmeņa izmaiņas. Pļaviņās ūdens līmenis iedzīvotājiem briesmas nerada, turklāt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests uzrauga situāciju un ir gatavs sniegt palīdzību, ja tāda būs nepieciešama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!