Foto: LETA
Kāds "Delfi" aculiecinieks ir sašutis par e-pasta vēstuli no uzņēmuma "Rimi Latvia", kurā piedāvāta uzņēmuma izveidotā parole, kas ietver vārdu "kuce".

""Rimi" ģenerē paroles nosaukumu, lai ieietu savā "Mans Rimi" kontā," raksta aculiecinieks, kurš arī atsūtījis ekrānuzņēmumu ar vēstules tekstu.

"Jāatzīst, ka situācija ir neierasta, jo ļoti reti ir gadījumi, kad sistēma sastāda paroli, kurā iespējams atpazīt kādu latviešu valodas vārdu," portālam "Delfi" atzina "Rimi Latvia" pārstāve Anete Ezeriete.

Viņa skaidroja, ka paroles ģenerēšana balstās principā, kas piedāvā nejaušu burtu un skaitļu virknējumu, vienlaikus nodrošinot, ka tā atbilst drošas paroles kritērijiem, proti, satur burtus un ciparus.

"Atvainojamies, ja šī amizantā situācija ir likusi justies neērti," uzsver Ezeriete, vienlaikus atgādinot, ka ikviens klients var pats mainīt viņam piešķirto paroli un izveidot jaunu. Paroles minimālajam garumam jābūt astoņiem simboliem – burtiem un cipariem.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!