Foto: DELFI Aculiecinieks
Portāla "Delfi" lasītāja šonedēļ apmeklējot Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu (BKUS), bija pārsteigta par apstākļiem maksas stāvvietā slimnīcas teritorijā. Sieviete raksta un arī viņas sūtītie foto liecina: stāvvietā ir dziļas, ar ūdeni pildītas peļķes. Savukārt slimnīcā akcentē, ka maksa tiek piemērota par iebraukšanu teritorijā, bet aculiecinieces fotogrāfijās redzamie spēkrati novietoti zaļajā zonā.

"Pat briesmīgākā maksas stāvvieta. Ar milzīgām, dziļām peļķēm un ar ūdeni zem kājām. Nabaga jaunās māmiņas ar ratiņiem, kurām jāpieveic šādi šķēršļi. Viņām tomēr uz rokām ir slimi bērniņi, kuriem nepieciešama palīdzība. Ierodoties te, katrs cer ātrāk tikt pie ārsta, bet ir spiests vēl zīlēt, vai spēs nonākt galamērķi, nenokrītot," sašutumu pauž Marina.

Saskaņā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas noteikumiem, maksa netiek piemērota par stāvvietas lietošanu slimnīcā, bet gan iebraukšanu tās teritorijā, ja uzturēšanās ir ilgāka par pusstundu. Vairāk par noteikumiem var uzzināt slimnīcas mājaslapā.

BKUS komunikācijas speciāliste Daiga Rauba akcentē, ka fotoattēlos redzamā vieta nav maksas autostāvvieta. "Atbilstoši zīmēm slimnīcas teritorijā automašīnas būtu jānovieto vienā rindā gar asfaltētā ceļa malu. Tomēr, ņemot vērā lielo iebraukt gribētāju skaitu, šobrīd patvaļīga zaļās zonas izmantošana, kā redzams attēlos, netiek ierobežota," pauž Rauba.

Slimnīca jau ir meklējusi iespējas izveidot stāvvietu Marinas iemūžinātajā vietā BKUS teritorijā, tomēr idejas iedzīvināšanai nepietiek finanšu līdzekļus. Izstrādāts esot jau arī projekts un aprēķinātas izmaksas, kas pārsniedzot 70 tūkstošus eiro. "Pašlaik slimnīcas budžetā nav līdzekļu, ko atvēlēt šim mērķim. Pieejami resursi tiek novirzīti ārstniecības un aprūpes procesu kvalitātes nodrošināšanai," skaidro Rauba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!