Foto: DELFI Aculiecinieks

Šī gada ieskaņā, janvārī, ASV koncerttūrē devās Latvijas Radio bigbends. 8. janvārī izskanēja viens no plānotajiem koncertiem – Ņujorkā, Linkolna centrā "Dizzy's Club Coca Cola", ko fotoattēlos iemūžinājis tur dzīvojošais ārsts Pauls Grūbe.

Pauls portālu "Delfi" informēja, ka koncerts bijis labi apmeklēts.

Portāls "Delfi" ziņoja, ka uz ASV tika vesta pārbaudīta vērtība – bigbenda koncertprogramma "Mare Balticum", kurā iekļautas latviešu tautasdziesmas džeza apdarē. Aranžiju autors ir austrāliešu džeza superzvaigzne Džeimss Morisons (James Morrison), kurš radīja arī īpašu oriģināldarbu "Mare Balticum (Klusums&Vētra)", un šis projekts ir izdots CD formātā. Daļa no šī diska repertuāra tiks atskaņota arī gaidāmajos koncertos ASV.

"Latvijas Radio bigbenda koncertturneja ASV ir nozīmīga Latvijas džeza mūzikas posma kulminācija. Pēdējos divdesmit gadus esam veidojuši festivālus, konkursus un esam strādājuši, lai atkal savu spožumu atgūtu leģendārais Latvijas Radio bigbends. Šobrīd sapnis ir piepildījies – uzstāsimies džeza dzimtenes prestižākajās zālēs, un vienlaikus tas ir arī kāda jauna posma sākums gan bigbenda daiļradē, gan Latvijas mūzikas attīstībā. Turpināsim sapņot, jo kopā ar nenogurstošu darbu sapņi piepildās," saka Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Māris Briežkalns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!