Aizvadītā gada 28. decembrī uz Tīnūži-Koknese šosejas notika avārija, ko izraisīja "Audi A6" vadītājs. No trieciena priekšā braucošais Jekaterinas auto ietriecās grāvī. Policija vainīgajam piemērojusi 15 eiro sodu par distances neievērošanu. Tikmēr Jekaterinai konstatēta trauma, bet viņas astoņgadīgā meita atgūstas no psiholoģiska trieciena, vēsta portāls "rus.delfi.lv".

"Viss ir labi, meitiņ, viss ir labi!" Jekaterinas iesūtītājā video dzirdami viņas saucieni pārbiedētajai meitai, kad sievietes automašīnas aizmugurē ietriecies cits spēkrats. Abas ielidoja grāvī.

Avārija notika vēlā 28. decembra vakarā uz šosejas Tīnūži-Koknese. Jekaterina ar meitu atgriezās Rīgā. "Braucām aiz kravas automašīnas ar ātrumu 90 kilometri stundā. Mūs no mugurpuses panāca automašīna. Tās vadītājs, mūs pamanījis, auto gaismas pārslēdza uz tuvajām, uzņēma ātrumu, kā rezultātā notika sadursme. Pirmais sitiens bija tieši spēkrata aizmugurē, pēc otrā sitiena mūs nostūma no ceļa un nokļuvām grāvī," atminas Jekaterina.

Notikuma vietā ieradušies policisti no Aizkraukles. Jekaterinas ieskatā, likumsargi sevišķi neiedziļinājās notikušajā, atzina puisi par vainīgu un izrakstīja sodu.

Arī Valsts policijā portālam "rus.delfi.lv" apstiprina, ka 28. decembrī pulksten 22.25 saņēmuši izsaukumu Kokneses novadā, kur uz Tīnūži-Koknese šosejas bija notikusi avārija. 1994. gadā dzimušā vīrieša "Audi A6" bija ietriecies tādas pašas markas automobilī, ko vadīja 1991. gadā dzimusi sieviete. Vīrietim noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu par distances neievērošanu, kā arī piesprieda par šādu pārkāpumu lielāko sodu, proti, 15 eiro. Saskaņā ar policijas informāciju, fiziskas traumas avārijā iesaistītie neguva. Arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā norāda, ka uz avārijas vietu mediķi nedevās.

Jekaterina teic, ka bijusi šoka stāvoklī. Avārijas sekas izpaudušās tikai vēlāk. "Meitai ir nopietna psiholoģiskā trauma, ejam pie psihologa. Man ir smadzeņu satricinājums un kakla skriemeļu trauma. Šobrīd mani novēro ķirurgs Ādažu slimnīcā, pēc ārstēšanas būs izraksts," stāsta Jekaterina.

Sieviete kategoriski nepiekrīt policijas lēmumam un ir pārliecināta – vadītājs apzinājās, ko dara. "Vēlos, lai viņu pienācīgi soda, jo piespriestais naudas sods nav pietiekams. Policija lietu neierosināja, ignorēja manus mēģinājumus nodot video, kas tapis avārijas brīdī. Likumsargi paskaidroja, ka puisis savu vainu atzinis, tamdēļ ieraksti nav nepieciešami. Mani interesē, ar ko gan nodarbojas policija, ja ļauj šādiem cilvēkiem turpināt savas gaitas nesodītiem?"

Komentējot sievietes pārmetumus, policijā akcentē, ka konkrētajā gadījumā sieviete netika atzīta par cietušo. "Tas nozīmē, ka viņai nav cietušās personas statusa un tiesību. Avārijas vietā konstatēts 1994. gadā dzimušā vadītāja administratīvais pārkāpums. Par konkrēto pārkāpumu paredzēts sods, kā to nosaka Administratīvā pārkāpuma kodeksa 149.8, 27. Nekas neliecināja par vēl citiem notikušā apstākļiem. Ja sievietei ir iebildumi pret policijas darbībām un lēmumu, viņai jāvēršas policijā, iesniedzot iesniegumu un papildu pierādījumus," skaidro Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes inspektore Diāna Purviņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!