13. decembra naktī pa sava mājokļa logu Jevgenija novēroja, kā divas automašīnas nevar sadalīt ceļu. "Pļavnieki, pusviens naktī, satikušies divi ar principiem," Jevgenija komentē portālam "rus.delfi.lv" sūtīto video.

Video uzņemts naktī uz 13. decembri Dravnieku ielā Rīgā. Divas automašīnas, braucot viena otra pretim, nekādi netiek viena otrai garām.

Aiz vienas no automašīnām atrodas arī Valsts policijas mikroautobuss. Tomēr policistiem ar Pļavniekos notikušo autovadītāju "konfliktu" nav bijis nekādas saistības, noskaidroja portāls "rus.delfi.lv". Kā skaidroja Valsts policijā, tad 13. decembrī laikā no 00.20 līdz 00.59 Dravnieku ielā, Rīgā izsaukumu nav bijis. "Iespējams, ekipāža vienkārši brauca garām," izteicās Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ance Rozīte.

Atbildot uz jautājumu, kuram no abiem autovadītājiem konkrētajā situācijā bija jādod ceļš, policijā norādīja, ka, noskatoties video, grūti pilnībā izprast radušos situāciju. Nav īsti skaidrs, kā sākās abu autovadītāju nesaprašanās. Nav redzams, vai abas automašīnas ir pagalmā vai uz ceļa. "Nav skaidrs, kas atrodas aiz zonas, kas parādīta video, tāpēc grūti sniegt objektīvu un viennozīmīgu atbildi. Iespējams, konkrētajā gadījumā var runāt par autovadītāju savstarpēju sapratni un toleranci. Spriežot pēc video, autovadītāji iecirtās un negrasījās viens otram dot ceļu," norādīja Rozīte.

Ceļu satiksmes noteikumi vēsta, ka, "ja samainīšanās ar pretim braucošo transportlīdzekli ir apgrūtināta, transportlīdzekļa vadītājam, kura pusē atrodas šķērslis (kavēklis), jādod ceļš pretim braucošajam transportlīdzeklim. Savukārt, "ja stāvos augšupceļos vai lejupceļos, kas apzīmēti ar 110. un 111. ceļa zīmi, ir šķēršļi, ceļu dod lejup braucošā transportlīdzekļa vadītājs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!