Foto: DELFI Aculiecinieks

Tieši pirms gada – 2016. gada 7. decembrī – Jūrmalā "Porsche Cayenne" uz gājēju pārejas notrieca divus jaunus vīriešus. Viens no cietušajiem atzīts par otrās grupas invalīdu, bet vīriešus notriekusī persona joprojām nav tiesāta, vēsta portāls "rus.delfi.lv".

Avārija Kuldīgas un Vienības prospekta krustojumā Jūrmalā notika 7. decembra pulksten 11. Divi vīrieši šķērsoja gājēju pāreju pāri "zebrai", taču piepeši viņiem virsū uzbrauca balts apvidus auto "Porshce Cayenne".

Spēkratu stūrēja 1978. gadā dzimusi sieviete un spēcīgā trieciena iespaidā vīrieši burtiski aizlidoja.

Notikuma vietā medicīnisko palīdzību sniedza 1986. gadā dzimušam vīrietim, kurš sākotnēji no došanās uz slimnīcu atteicās, bet vēlāk uz ārstniecības iestādi devās pats. Viņam konstatēja kāju pirkstu un ribu lūzumus. Slimnīcā nogādāja otru cietušo, 1979. gadā dzimušu vīrieti. Savukārt par ceļu satiksmes negadījumu policija ierosināja kriminālprocesu.

Aprīļa sākumā lietas materiāli nodoti prokuratūrā kriminālvajāšanas sākšanai. "18. aprīlī pieņemts lēmums, ar kuru apsūdzēto personu sauc pie kriminālatbildības saskaņā ar Krimināllikuma 260. pantā paredzēto nodarījumu. 27. aprīlī lieta nosūtīta Rīgas rajona tiesas Jūrmalas tiesu namam," portālam "rus.delfi.lv" pastāstīja prokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe.

Kā pauž Rēķe, tad savu vainu apsūdzētā atzīst pilnībā. "27. novembrī notika tiesas sēde un, ņemot vērā cietušo un apsūdzētās prasību, tiesas sēde tika atlikta uz februāri. Lietas izskatīšana pēc būtības netika sākta," informēja Rēķe.

2018. gada 5. februārī, kad plānota tiesas sēde, negadījumā cietušajam Aleksejam būtu jāveic trešā kājas operācija, pastāstīja viņa māsa. Pēc avārijas kāja bijusi burtiski sadragāta. "Pēc avārijas brālis gandrīz neko neredzēja. Ārsti teica, ka, lai uzlabotos redze, būs nepieciešams teju vai atvērt galvaskausu. Vispirms jāglābj kāja," pēc operācijas teica Alekseja māsa Jekaterina.

Trešā kājas operācija februārī nepieciešama, jo brālim nesaaug kājas kauli, skrūves neturas. Pastāvīgās berzes dēļ viņš cieš sāpes. "Ārsti saka, ka operāciju nevajadzētu vilkt garumā – jo ātrāk to paveiks, jo labāk, bet mums jau tā daudz jāpaveic. Jānodod analīzes, jāsavāc dokumenti, jāpierakstās uz vizītēm. Tas viss paņem laiku. Vēl rindas uz operāciju.." šā brīža situāciju raksturo Jekaterina.

Saskaņā ar Alekseja māsas vārdiem, brālis pieklibo un bez kruķiem staigāt nevar. Viņam piešķirta otrās grupas invaliditāte.

"Šī sieviete sakropļojusi cita cilvēka dzīvi, bet joprojām brauc pie stūres. Viņai ir jau cits apvidus auto," stāsta Jekaterina. "Pēc notikušā un redzot ziņas par notriektiem gājējiem, es saprotu, kāpēc man ir bail iet pāri ceļam," teic Alekseja māsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!