Foto: DELFI Aculiecinieks
"Uz braucamās daļas pie Zundas kanāla 27. novembrī uzstādītas ceļas zīmes ar numuru 326, kas aizliedz apstāties un stāvēt. 26. novembra vakarā ar auto atbraukušie studenti nākamajā dienā aiz savu auto logu tīrītājiem atrada soda kvītis par 40 eiro," stāsta lasītājs, kurš brīdinājumu par pārmaiņām nekur nemanīja, vēsta "rus.delfi.lv".

"Kā gan mēs varējām par pārmaiņām uzzināt?" vaicā lasītājs. Zīme vienkārši ierakta zemē, tādēļ lasītājam radies jautājums, vai zīmes darbības zona sniedzas līdz braucamajai daļai. "Es arī varu izgatavot tādu zīmi, nokrāsot, novietot, kur vēlos, un pēc tam, izmantojot Rīgas pašvaldības policijas mobilo aplikāciju, fiksēt pārkāpumu," prāto lasītājs.

Rīgas domes Satiksmes departamentā portālam "rus.delfi.lv" skaidro, ka fotoattēlos redzamās zīmes, kas liedz apstāties un stāvēt, izvietotas, lai nodrošinātu, ka no Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības faktultātes teritorijas, kur norit rekonstrukcija, var izbraukt kravas automašīnas.

Zīmju izvietošanu Satiksmes departaments saskaņojis ar VAS "Latvijas Valsts ceļi".

"Informējam, ka departaments sazinājās ar atbildīgo personu par celtniecības darbiem. Konkrētās zīmes tiks pārvietotas tuvāk brauktuvei, lai izvairītos no pārpratumiem, un satiksmes organizācija būtu saprotama visiem," norādīja Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Una Ahuna-Ozola. Tāpat viņa sacīja, ka informācija par ceļa zīmju uzstādīšanu, kas būtiski ietekmē satiksmes organizēšanu, parasti tiek publicēta presē. Savukārt par nenozīmīgām izmaiņām departaments neinformē.

Autovadītājiem ir tiesības administratīvā pārkāpuma protokolu apstrīdēt Rīgas pašvaldības policijā. Iesniegumā jānorāda, ka automašīna konkrētajā vietā tika novietota pirms zīmes ar numuru 326 uzstādīšanas.

"Komentējot studenta ideju par paša ierīkotu ceļa zīmi, jāpaskaidro, ka, to nesaskaņojot, draud administratīvā atbildība," sacīja Satiksmes departamenta pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!