Foto: LETA
Latvijā un Eiropas Savienībā ir tūkstošiem viltotu Latvijas valsts karogu. Viltotajiem karogiem likumīgās karmīnsarkanās krāsas vietā ir gaiša karmīnsarkana krāsa dažādos toņos, vai arī vienkārši sarkanā krāsa. Tādējādi ir pārkāpts Latvijas valsts karoga likums un Ministru Kabineta noteikumi Nr. 405. Vēl es uzskatu, ka tā ir latviešu nacionālā simbola un Latvijas valsts galvenā simbola šausmīga pazemošana.

Latvijas valsts varas galvenās amatpersonas: Valsts prezidents, Saeimas priekšsēdētāja, Ministru prezidents, ģenerālprokurors, ministri un citi ierēdņi divu gadu laikā rakstiski ir vairākkārt aicināti darīt visu iespējamo, lai izņemtu no apgrozības visus viltotos Latvijas valsts karogus. Bet nekā, pilnīga vienaldzība un nolaidība!

Izrādās, ka viņas apmierina esošais stāvoklis un līdz ar to faktiski atbalsta viltoto Latvijas valsts karogu eksistenci. Izskatās, ka viņām vienalga, kādā krāsā tās lupatas tur plivinās! Izskatās, ka viņas neciena Latvijas valsts galveno simbolu – sarkanbaltsarkano karogu un līdz ar to arī Latvijas valsti. Ar savu vienaldzību un nolaidību pret viltotiem valsts karogiem viņas spiež Latvijas tautu Latvijas valsts 100 gadu Jubileju svinēt ar viltotiem Latvijas valsts karogiem. Liels kauns šīm amatpersonām Latvijas valsts un tautas priekšā!

Par viltoto Latvijas valsts karogu rašanos un realizāciju ir pilnīgi atbildīga partija "Vienotība" un visas viņas veidotās valdības, kuras vairāk nekā sešus gadus atradās pie varas Latvijā. Šinī laikā nav varējušas saskatīt viltotos Latvijas valsts karogus. Šis process ir noticis pilnīgā pašplūsmā, bez valdības uzraudzības un kontroles. Vispār Latvijā nav atbildīgas valsts iestādes, kas uzraudzītu valsts simbolu (karoga, ģerboņa un himnas) tīrību no viltojumiem un kontrolētu to pareizu lietošanu.

Jau vairāk nekā divus gadus slinki strādā Ārlietu ministrija pie Latvijas valsts karoga likuma un Ministru kabineta rīkojuma Nr. 405, lai tos grozītu un papildinātu ar Latvijas valsts karogu izgatavošanas, realizācijas un lietošanas noteikumiem. Man lielas šaubas, vai šogad būs taustāmi rezultāti.

Viltoto Latvijas valsts karogu izgatavotāji un realizētāji ir jānoskaidro un vainīgie jāsoda, jo viņi ir nodarījuši lielus morālos un materiālos zaudējumus valstij un iedzīvotājiem. Noziegums ir izdarīts un arī sodīt vajag pēc spēkā esošajiem likumiem un noteikumiem. Nav jāgaida grozījumu spēkā stāšanās.

Es kā Latvijas pilsonis un patriots pieprasu no Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa steidzamu rīcību, lai viņš ierosinātu izmeklēšanu, vainīgo noskaidrošanu un sodīšanu jautājumā par viltoto Latvijas valsts karogu izgatavošanu un realizāciju sešu gadu garā laika posmā. To iespējams izdarīt tikai Valsts prezidentam, jo mani pasākumi nav vērā ņemti.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropas Savienībā, kurā augstākās amatpersonas neciena savas valsts galveno simbolu – sarkanbaltsarkano Latvijas valsts karogu. Es uzskatu, ka nedrīkst blamēt Latvijas valsti visā plašajā pasaulē!

Es aicinu visus Latvijas valsts patriotus aktīvi rakstīt vēstules valsts amatpersonām par atklātajiem viltotiem Latvijas valsts karogiem un aktīvi atbalstīt visus pasākumus, kuri vērsti uz to, lai uzlabotu valsts uzraudzību un kontroli pār valsts karogu izgatavošanu, realizāciju un lietošanu Latvijas valstī, lai izņemtu no apgrozības visus viltotos Latvijas valsts karogus, lai Latvijas valsts 100 gadu Jubileju mēs godam sagaidītu tikai ar likumīgas karmīnsarkanas krāsas karogiem. Gods un slava Latvijai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!