Otrdien, 21. novembrī, pastaigājoties gar jūru no Papes līdz Jūrmalciemam, portāla "Delfi" lasītājs iemūžinājis ainu, kas paveras piekrastē pēc stipra vēja. Visapkārt mētājas plastmasas pudeles, beigtas zivis, citi atkritumi, kā arī trīs miruši roņi.

"Pa ceļam manīju jūrā beigtu roni, ko jūra mocīja, lai izmestu krastā. Tāpat arī izmesti veci pamati no kādas armijas krasta apsardzes torņa paliekām ar četriem fragmentiem," par redzēto stāsta aculiecinieks.

Fotogrāfijas uzņemtas Papes pludmalē. Piecus līdz septiņus kilometrus garā cilvēku neapdzīvotā zemes posmā, kur rudens un ziemas sezonas laikā kāju sperot vien rets dzintara meklētājs vai tūrists.

Iepazīstoties ar aculiecinieka sniegto informāciju, Rucavas novada tūrisma centrs sola, ka pašvaldība zivju un roņu līķus izvedīs. Savukārt sadarbībā arī Nīcas pašvaldību attīrīs pludmali no plastmasas atkritumiem.

"Vēlamies informēt, ka plastmasas atkritumi šajā posmā tiek vākti ikgadējo talku ietvaros. Diemžēl jūra nemitīgi izskalo jaunas vienības," skaidroja Rucavas novada tūrisma organizatore Natālija Grauduže.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!