Foto: DELFI Aculiecinieks
Pirmdien un otrdien Liepājas pludmalē apmēram trīs kilometru garā joslā izskalots tūkstošiem beigtu zivju, portālam "Delfi" vēsta aculiecinieks Juris Ledājs.

"Ar apbrīnojamu operativitāti šodien tās stumj grēdās un gatavo izvešanai. No kā gan atklātā jūrā var iet bojāt tāds daudzums zivju? Jūra jau nav ne dīķis, ne upīte. Savādi, bet pat rijīgās kaijas līķīšus neaiztiek," pārdomās dalās Juris.

Savukārt aculiecinieks Sergejs otrdienas pēcpusdienā Liepājā, Karostā iemūžinājis mirušus roņus.

Valsts vides dienestā (VVD) apstiprina, ka Liepājas pludmalē izskalots ap trim tonnām beigtu jūrasgrunduļu. Patlaban dienests veic notikušā izmeklēšanu un skaidros, kurš atbildīgs par notikušo. Dienests pārliecināts, ka zivis krastā nonākušas pēc tam kad tikušas izmestas jūrā kā nevērtīgs loms no kāda zvejas tralera.

"Šobrīd Liepājas pludmalē strādā Liepājas domes Komunālā nodaļa, kā arī Vides dienesta Liepājas nodaļas speciālisti. Dienests veiks izmeklēšanu, lai noskaidrotu to traleri, no kura zivis izmestas jūrā," pauda VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Portāla "Delfi" aculiecinieks no Papes ziņo, ka beigti jūrasgrunduļi izskaloti arī pludmalē starp Papi un Jūrmalciemu. Tiesa, ievērojami mazākā skaitā. Aculiecinieks lēš, ka puskilometru lielā piekrastes posmā, ko viņš mēroja kājām, izviests ap simts beigtu zivju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!