Foto: DELFI Aculiecinieks
290 dzīvokļiem 300 stāvvietas – ar šādu piedāvājumu klajā nāk portāla "Delfi" lasītājs Aivars Zakrevics, kurš aplēsis, ka pašlaik neizmantoto 7500 kvadrātmetrus lielo daudzstāvu namu iekšpagalmu Iļģuciemā var lietot ievērojami efektīvāk.

"Nevienam nav noslēpums, ka pašvaldības policija naski soda par automašīnu novietošanu zālienā. Tādēļ man jums ir sagatavots risinājums kā atrisināt šo problēmu!" stāstu sāk Aivars.

"Lūk, kārtējais "zaļais" iekšpagalms Iļģuciemā, Buļļu ielā 42. Redzama ļoti neefektīvi izmantota vieta, kur nekāda ekonomiska aktivitāte nenotiek, bet zāle rada tikai liekas problēmas, jo jāpļauj. Koki arī rada vienas vienīgas problēmas, jo vētrās nogāžas un vasarās rada nevajadzīgu ēnu.

Mans risinājums problēmas atrisināšanai būtu ātri un vienkārši īstenojams - vienā dienā jānocērt visi pagalmā esošie koki un krūmi. Nākamajā dienā pagalms pilnībā jānoasfaltē ar melnu asfaltu. Savukārt trešajā dienā jāuzkrāso autostāvvietu vietas.

Saskaņā ar maniem aprēķiniem pagalmā pietiktu vietas visiem apkārt esošo māju iedzīvotājiem, jo pagalma platība ir aptuveni 7500 kvadrātmetri, kas ļauj ierīkot aptuveni 300 autostāvvietas. Iekšpagalmu ieskaujošajās mājās ir apmēram 290 dzīvokļu.

Tas dotu iespēju visiem iedzīvotājiem beidzot uz darbu braukt ērti - ar automašīnu, nevis nīkt sabiedriskajā transportā. Kad beidzot Rīgas dome saņemsies un atrisinās apstākļus, kuros iedzīvotājiem nav iespēju uz darbu braukt ar 21. gadsimta pārvietošanās līdzekli – savu personīgo auto?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!