Foto: Publicitātes foto
Varbūt beidzot būtu pienācis laiks nevis shēmot pie "obligātās iepirkuma komponentes (OIK) - 2" izveides, lai turpinātu "slaukt" mūsu valsts elektroenerģijas patērētājus, bet atbrīvot no OIK maksājumiem tos Latvijas iedzīvotājus, kuri savos mājokļos ražo siltuma enerģiju un nodrošina karstā ūdens apgādi, izmantojot siltuma sūkņu iekārtas?

Arī siltuma sūkņi, saskaņā es Eiropas Savienības atjaunojamo energoresursu direktīvu, ir atjaunojamie energoresursi!

Arī ar šīm iekārtām tiek stiprināta valsts enerģētiskā neatkarība, un jūtami tiek samazināts CO2 izplūdes gāzu daudzums atmosfērā, kas ir gluži pretēji elektroenerģiju ražojošajām kooģenerācijas iekārtām, kuras tiek darbinātas ar dabas gāzi vai šķeldu, un kuru saražoto elektroenerģiju valsts iepērk OIK iepirkuma ietvaros.

Jau ziņots, ka žurnāls "Ir" vēstīja, ka Vējoņa paspārnē top plāni jaunām subsīdijām elektrības ražošanai jeb likumprojekts "obligātā iepirkuma komponente (OIK) 2". Jaunais likumprojekts esot vērsts uz vietējo elektroenerģijas ražošanas jaudu vērienīgu pieaugumu - "līdz 2030. gadam nodrošināt vismaz papildus divas terravatstundas no vietējiem atjaunojamiem resursiem saražotu papildu elektroenerģijas pieejamību tirgū".

Savukārt Valsts prezidenta kancelejas norādīja, ka Vējoņa paspārnē jaunas elektrības subsīdijas topot "Latvijas enerģētiskās drošības un zaļās ekonomikas stiprināšanai".

Valsts prezidenta preses padomnieks Jānis Siksnis norādīja, ka Valsts prezidents 2016. gada 29. aprīlī izveidoja Enerģētikas drošības komisiju, tai dodot uzdevumu izvērtēt līdzšinējo Latvijas enerģētikas politikas attīstību, analizēt un sniegt priekšlikumus tās pilnveidei, lai ilgtermiņā stiprinātu enerģētikas sektoru, kā arī dotu ieguldījumu Latvijas kopējās ekonomiskās drošības uzlabošanā.

"Komisija ir sagatavojusi sākotnējo likumprojekta versiju nodošanai plašākai diskusijai. Valsts prezidents iepazīsies ar sagatavoto likumprojektu, un komisija turpinās darbu, lai izstrādātu sabiedrībai un valsts stratēģiskajām interesēm atbilstošāko piedāvājumu," skaidroja Siksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!